HAOS U ŠAPCU! Četvorica braće starih između sedam i 14 godina TERORIŠU GRAD, a nadležni nemoćni!

Šabački trgovci očajni su i nemoćni pred neobičnom bandom na čijoj su meti iz dana u dan. Četvorica maloletnika, poznati kao braća razbojnici, kradu sve što im dođe pod ruke, a ruke su vezane čak i nadležnima.

Šabac
Šabac, Foto: Promo

Kako svedoče prodavci, dečaci stari između sedam i 14 godina, ničim ne nagoveštavajući svoje namere, nedavno su iz jedne radnje u Šapcu ukrali tri mobilna telefona. U radnju su čini se došli sa razrađenom taktikom - dok je pažnja radnice usmerena na mušterije, dvojica prilaze pultu i pažljivo razgledaju. Njihov najstariji brat gleda telefone na susednoj polici. U trenutku kada se radnica udaljava, dvojica braće istovremeno uzimaju po jedan telefon ispod pulta.

- Kada sam se ja udaljila da uslužim mušterije, oni su uzeli prve telefone u redu koji su bili tu. Jedan čovek je istrčao, ali drugi je ostao u radnji. Međutim, kasnije sam na kameri videla da kod njega nisu ni bili telefoni. Ja sam potrčala, ali sam shvatila da su mi unutra ostale mušterije. Uostalom, znam da njih zakon štiti pa nisam smela ni da ga zadržim prisilno u radnji niti da ga pretresem - priča očajna i besna radnica.

Sve su zabeležile i nadzorne kamere - na snimku se vidi da jedan od dečaka oba telefona stavlja ispod majice i izlazi napolje, dok njegov brat ostaje u radnji i nastavlja da gleda telefone kao da se ništa nije dogodilo. Kada su vratili snimak kamere, videli su da su oni dolazili i ranije da izvide teren.

- Na snimku se vidi da su dolazili više puta. Prilikom jednog njihovog dolaska nama je nestao telefon, ali mi smo mislili da se negde izgubio. Međutim, posle ove krađe sve nam je kristalno jasno - priča radnica.

Oštećeni su uspeli da pronađu oca, koji je, kako se navodi, bivši policajac. Međutim, ispostavilo se da se on ne stara o njima više.

- Kada smo ga pozvali, on je rekao da je Centru za socijalni rad dao izjavu i da on nema ništa sa njima. Prijavili smo policiji i čekamo šta će oni uraditi - priča radnica.

Ovaj slučaj je komplikovan zato što je reč o maloletnicima. U takvim situacijama prvi korak je savetodavno delovanje Centra za socijalni rad.

- Radi se o veoma osetljivoj populaciji koja nije krivično odgovorna. Ukoliko imamo saznanja da su deca mlađa od 14 godina izvršioci krivičnih dela ili su formiranog asocijalnog ponašanja, savetodavnim radom pokušavamo da osnažimo porodicu. Ukoliko taj metod ne da rezultate, organ starateljstva može da izrekne korektivni nadzor roditeljima, pokretanje postupka lišavanja roditeljskih prava i podnošenje krivičnih prijava protiv roditelja osnovnom javnom tužilaštvu - kaže Vesna Brajić iz Centra za socijalni rad u Šapcu.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: verica
  29/09/2018 - 00:08
  Nisu romi, deca su napustena majka im je poremecena osoba sa njim ne moze da se komunicira cerku je isterala pre dve godine iz kuce jer nije htela da krade sa bracom devojka nije bila punoletna tad, otac im je ostao bez posla i ako je bio radnik MUPa zbog laznog nasilja u porodici , mi smo se zalili centru za socijalni rad i nista ostalo je samo da ih se klonimo i da se molimo da nam decu ne diraju
 • Korisnik: Zoran
  28/09/2018 - 13:42
  Nije to samo u Šapcu , kod mene cak nose i prave pištolje za pojasomZIHAZ .....Nije dobro !
 • Korisnik: Joja
  28/09/2018 - 12:14
  Nisu romi! Kradu oni vec godinama. Majka ih vodi i naredjuje. Prijavila je muza za nasilje kog nije bilo i ostao je bez posla. Kradu po Jevremovcu najvise gde i zive. Bicikla ponajvise i povrce po bastama. Prijavljivani policiji vise puta. Policiji vezane ruke i njihov savet je da `se deca uhvate i nalupaju` jer im oni ne mogu nista. Deci u skoli prete nozevima. Za koju godinu opasna banda. Terorisu najvise butike po Masarikovoj i Rodu.
 • Korisnik: Maja
  28/09/2018 - 09:25
  Sve je to u redu, ali ko će da nadoknadi nanetu štetu?
 • Korisnik: Djordje
  28/09/2018 - 06:36
  Kakva glupost,zivim u Sapcu to su neki romi deca koji su krali nesto par puta po radnjama a vi pisete terorisu ceo grad?
  • verica @Djordje
   28/09/2018 - 23:56
   nisu romi, majka im je poremecena osoba i nagovara na kradju . zbog laznog nasilja u porodici otac je bez posla i ako je bio radnik MUPa , stariju cerku je oterala iz kuce jer nije htela da krade sa bracom i ako devojka nije bila u to vreme punoletna. sve u svemu luda porodica .licno ih poznajem
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi