"NEBOJŠA, MI TONEMO! UMREĆEMO!" Danica sa mužem preživela horor kad je na njihov splav naleteo brod! Ljudi nisu hteli da im pomognu, a onda je usledila BORBA!

Gledali smo smrti u oči! Pomolili smo se bogu i tada je brod od 70 metara udario u drvo, pa naš splav. Prvo sam se ja izvukao iz ruševina splava, a odmah zatim izvukao sam moju Danicu. Čudom smo preživeli ovu nesreću!

Reka
Reka, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

* Na splav Nebojše i Danice Antić zakucao se teretni brod

* Splav bio uredno osvetljen

* Posada sa broda ih je nakon udara ostavila da potonu

Ovim rečima započeo je neverovatnu ispovest Nebojša Antić (61), koji je u četvrtak uveče zajedno sa suprugom Danicom (61) samo pukom srećom izbegao smrt. Na njihov splav na reci Tisi u selu Taraš kod Zrenjanina zakucao se teretni brod i potpuno ga smrvio.

- Danica i ja smo se spremali za spavanje i nedugo zatim čula se buka. Ona je mislila da je kiša, a ja sam znao da je nešto gore od kiše. Pogledali smo kroz prozor, a tamo nešto tamno, huči i nadvija se nad splavom - prisetio se Nebojša kobne noći.

On kaže da je barža prvo udarila u drvo, pa u njihov splav, koji je uredno osvetljen reflektorom.

SRBIN POČINIO GNUSAN ZLOČIN U NEMAČKOJ Mlada Anja nije imala šanse da se odbrani, a nije ga čak ni poznavala! (VIDEO)

- Kada smo videli da je pitanje sekunde kada će nas udariti, žena i ja smo počeli da se molimo: "Bože, pomozi nam da preživimo!", "Bože, šta nam se ovo dešava?" - kaže i dalje vidno uznemireni Andrić i dodaje:

- U trenutku molitve, bum! Čitava konstrukcija splava je počela da se ruši i da pada po nama! Danica je počela da zapomaže: "Nebojša, mi tonemo! Umrećemo!" Uspeo sam da vidim da na brodu stoje tri osobe koje sam počeo da dozivam i molim za pomoć. Oni međutim nisu odreagovali , već su samo ispravili svoje plovilo i nastavili niz reku kao da se ništa nije dogodilo - kaže Antić i dodaje:

Kanjon Drine, reka
Reka, Foto: Alo/N.Mandić

- Znao sam da je sada sve na meni i da samo ja mogu da nas spase. Uspeo sam nekako da se dokopam obale i pružim ruku ka Danici. Ali, šta dalje? Nemamo telefon, ključeve od auta, selo je udaljeno, a mi povređeni. Bosi i krvavi smo nekako stigli do prve kuće u selu, odakle su komšije pozvale Hitnu pomoć.

Ogorčeni na posadu barže

Nebojša je ispričao i da je ogorčen na ljude koji su bili na brodu.

UGLEDNA SRPSKA PROFESORKA NASTRADALA NA SICILIJI Radmilu su svi voleli, a ona je obožavala putovanja! Nije ni slutila da se sa poslednjeg neće vratiti (FOTO)

- Sramota je što su nas nakon sudara samo ostavili! Možda su bili pijani! Mi smo imali reflektore i ne znam kako nas nisu videli. Kada je svanulo, moj sin je otišao do splava i nedaleko od njega ugledao baržu. Kada su ga primetili, oni su tek tada opet krenuli u plovidbu - kaže Antić.

Rane opasne po život

Povrede koje je zadobio nesrećni čovek mogu biti, kako kaže, opasne po njegovo zdravlje.

UŽAS U NIŠU! Sin MRTAV PIJAN isprebijao majku i slomio joj vilicu! Celu noć provela u teškim mukama, Hitna ujutru zatekla STRAVIČAN prizor!

- Rane na nogama koje sam dobio prilikom urušavanja splava verovatno će na mene ostaviti trajne posledice! Dijabetičar sam i primam insulin četiri puta u toku dana. Rane koje zadobijemo mi, šećeraši, teško mogu da se saniraju, jer zbog protoka insula one su uvek otvorene rane - kaže Antić sa knedlom u grlu.

Bonus video

Horder na Zvezdari

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi