"POKUŠAO SAM DA SE SVRATIM U RIKVERC, ALI NISAM USPEO" Dea i dalje na intenzivnoj nezi! Vozač autobusa progovorio o nesreći koja ju je koštala ruke!

Bojan J. (42) saslušan pred sudom

Boj J., vozač sutobusa negirao krivicu
Bojan J., vozač autobusa negirao krivicu, Foto: E Stock

- Nisam kriv… Tog jutra sam bio prva smena i uzeo sam autobus. Pre toga sam proverio da li je vozilo ispravno i ustanovio sam da je sa uljem i kočnicama sve u redu - naveo je Bojan J. u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

On je ispričao da je potom počeo sa smenom u autobusu na liniji 78, kada je oko šest časova ujutru kod bolnice KBC „Dragiša Mišović“ na ulici ugledao dva vozila kako stoje, ali da nisu bila obeležena nikakvim znakom.

Dea Đurđević se još nalazi na intezivnoj nezi na VMA
Dea Đurđević se još nalazi na intezivnoj nezi na VMA, Foto: E-stock/ Miloš Rafailović

- Pokušao sam da kočim, ali sam naišao na klizav kolovoz jer se izlila voda, koja se zaledila, i nisam mogao da zaustavim autobus. Najpre sam udario u jedan auto, pa u Deu, a onda u zid. Pokušao sam da se vratim u rikverc, ali nisam uspeo - izjavio je vozač u odbrani, koju je iznosio skoro dva sata.

Dea i dalje u bolnici

Dea Đurđević, koja je zadobila teške telesne povrede, i dalje se nalazi na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

- Lekari su zadovoljni i njen oporavak ide u dobrom pravcu - rekao je izvor „Alo!“. Dea je imala nekoliko intervencija na ruci, a zbog težine povrede i dalje se nalazi na odeljenju intenzivne nege.

On je dodao da su se i putnici prilikom izlaska iz autobusa na tom mestu takođe klizali.

- B. J. je izneo svoju odbranu povodom optužbi za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. U narednih 15 dana saslušaćemo svedoke koji su bili u autobusu i povređenu voditeljku, ako bude u mogućnosti da da izjavu - rekla je za „Alo!” portparol tužilaštva Aleksandra Ðenadić.

Ona je precizirala da će naložiti da se obavi saobraćajno-tehničko veštačenje na okolnosti prostorno-vremenske analize i utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nezgode.

Bojan J. je juče nakon saslušanja nastojao da izbegne novinare i foto-reportere i ostao je u zgradi tužilaštva. On je pokušao da se kamuflira kako bi izbegao da bude fotografisan, a onda je oko 12.30 časova žurno napustio zgradu tužilaštva.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi