BOSANAC OŠTETIO NEMAČKU ZA 100 MILIONA EVRA Evo kako mu je uništen posao iz snova!

Nemačka policija je pod nadzorom tužilaštva uhapsila više od 50 osoba koje su bile uključene u nelegalnu trgovinu bakrom, a koju je predvodio državljanin BiH Senad V (47).

Berlin
Berlin, Foto: Profimedia.rs

Kriminalna ogranizacija je navodno utajila porez na promet od čak 100 miliona evra, a Senad V. je osuđen na sedam godina zatvora i oduzeta mu je imovina vredna 25 miliona evra.

Jasminu (11) ujak tukao nogarom od stola do smrti, reči njenog oca kidaju dušu

Kako se navodi u optužnici, više od 100.000 tona bakra je iz Srbije uvezeno u Nemačku, a prema istrazi javnog tužilaštva više od 50 osumnjičenih i 50 kompanija se navodno bavilo njegovom trgovinom i izbeglo plaćanje poreza na promet. Bakar je prodavan industrijskim kupcima putem lažnih kompanija sa lažnim fakturama.

Kod Svetog Stefana se utopio srpski turista iz Subotice!

„Nikad brže nisam uhapšen“, rekao Radomir inspektorima
„uhapšen“, Foto: Dopisnik

Okružni sud u Berlinu osudio je Senad V. kao glavnu odgovornu osobu za kartel zbog utaje poreza od 2010. do 2014. godine., a on se već žalio, iako je u pritvoru.

UŽAS U PODUJEVU! Šestogodišnju devojčicu metak pogodio u grudi

Ovaj slučaj je počeo da se istražuje još 2014. godine, a kako je za nemačke medije, koji sa velikom pažnjom prate ovaj slučaj, rekao portparol tužilaštva Martin Stelner, policija je prisluškivala razgovore Senada V. i njegovih saučesnika i pratila njegovo kretanje nakon što je krenula u akciju hapšenja.
Poslovi ovog kriminalnog klana su se svodili na to da je uvezeni bakar preprodavan u Nemačkoj preko lanca posredničkih kompanija sa netačnim poreskim informacijama. Na kraju proizvodi su završavali u inostranstvu i porez se refundira iako nije plaćen.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Vladdimir
  18/08/2018 - 14:02
  Evo ga još jedan Kralj Bakra...
 • Korisnik: Pera Detlic
  18/08/2018 - 09:51
  A bakar iz Srbije...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi