UBISTVO VLASNIKA MENJAČNICE "Ko krije ubicu kad je moj sin dobio 33 godine bez dokaza?"

Angelina Damjanović, majka Živka Kovačevića (40) iz Surčina, koji je osuđen na 33 godine robije zbog ubistva Dragoša Simića (47), vlasnika menjačnice iz sela Gornja Crvica kod Bajine Bašte, angažovala je privatne detektive da otkriju ko je počinio zločin!

Angelina Damnjanović poziva očevice da se jave
Angelina Damnjanović poziva očevice da se jave , Foto: Privatna arhiva

 Ona tvrdi da u nalazu balističara, trasologa, kao i veštačenju oružja, odeće, otisaka prstiju i nađenih opušaka nema nijedan traga njenog sina, koji je osuđen na drakonsku kaznu. Majka moli očevice događaja i sve koji imaju bilo kakvo saznanje o muškarcu po nadimku Boske, koji je, navodno, umešan u ubistvo, da joj se jave na telefon i pomognu da se ovaj slučaj u ponovljenom postupku rasvetli do kraja.

 

Viši sud u Užicu nije utvrdio ko je od dvojice napadača povukao obarač i ubio Dragoša Simića, kada mu je oteta torba sa 391.000 dinara, ali je Živku Kovačeviću i Nikoli Petroviću (38), zvanom Njegoš, iz Risna u Crnoj Gori, izrekao po 33 godine. Sud je utvrdio da su njih dvojica 27. jula 2010. u selu Gornja Crvica kod Bajine Bašte, u kasnim večernjim satima, presreli Dragoša u njegovom dvorištu, krvnički ga pretukli i ubili ga jednim hicem iz pištolja ispaljenim u vrat. Oteli su mu torbu u kojoj je bilo 1.500 evra i 100.000 dinara, 1.000 konvertibilnih maraka, 500 dolara i 500 švajcarskih franaka, čija je ukupna vrednost bila 391.000 dinara.

 

Sudija Višeg suda u Užicu Biljana Tomović navela je u presudi da je prilikom uviđaja pronađena samo jedna čaura, kao i zrno pištoljskog metaka, ali da nema dokaza da su ispaljena dva pucnja.

Reči veštaka
Reči veštaka, Foto: Privatna arhiva

 Porodica Živka Kovačevića za „Alo!“ tvrdi da je presuda prekoračila optužnicu, jer ga tužilaštvo nije teretilo da je nosio pištolj s bojevom municijom, niti da je Simiću naneo smrtonosnu povredu, već da je bio zadužen za pomoć glavnim akterima pljačke. Angelina Damjanović kaže da na mestu napada nije nađena krv njenog sina, niti bilo koji trag koji bi potvrdio da je on umešan u ubistvo.

 

- Nalazi balističara i trasologa, kao i veštačenja odeće, oružja, DNK opuška i otisaka ne terete mog sina. Otisak dlana s automobila ubijenog ne poklapa se s Živkovim. Nije nađena nijedna dlaka niti dermalna papila koje bi potvrdile da je bio tamo. Dragoš je, prema opisu svedoka, bio jak i potukao se s napadačima, što znači da je u njegovom dvorištu morao da ostane neki trag. Nekoliko puta tokom suđenja su rađeni DNK testovi, ali se tragovi s lica mesta nisu poklopili s otiscima mog sina. Proces je baziran na jednoj izjavi Borivoja Stojića, koji je imao ulogu vozača. On je policiji izjavio da je moj sin posle pljačke tobože rekao „da je došlo do tuče i da je bilo krvi“ - ogorčeno kaže Angelina i poručuje da će istina kad-tad isplivati na videlo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi