STRAVA I UŽAS KOD GOLUPCA! Lopovi provalili u jednu od najvećih srpskih svetinja i DEMOLIRALI JE!

Nepoznati lopovi demolirali su i opljačkali manastir Tumane, poznat kao srpski Ostrog kod Golupca. Provalnici su u nedelju ušli u isposnicu Svetog Zosima u šumi, na udaljenosti oko jednog kilometra od manastira, i odneli novac koji su vernici ostavili kao prilog.

Tumane
Tumane, Foto: Alo.rs/Vladimir Marković

Bahati razbojnici su pobacali ikone i razvalili dve celivaonice koje su smeštene u isposnici, a kutiju za prilog, koja se nalazila na ulazu isposnice, bukvalno su odvalili i odneli!

 

U manastiru kažu da ne pamte takvo svetogrđe i da ne znaju ko je mogao da ukrade novac.

Prva krađa za šest vekova

Manastir Tumane kraj Golupca postoji već šest vekova i nedeljno ga posete hiljade vernika. Kutija za priloge već godinama stoji kraj ulaza u isposnicu i bratija je nikada nije sklanjala jer, sve do pre dva dana, nikome nije palo na pamet da krade iz ove svetinje, jer su brojni vernici tu isceljeni.

- Kada smo prišli isposnici, videli smo da je odvaljena i odneta kutija u koju su vernici ostavljali priloge. Unutra su porušili ikone i obili celivaonice - rekao nam je jeromonah Dimitrije, iguman manastira Tumane.

POKUŠALI DA SE IZVUKU PREKO GRADINE! Carinici zaustavili porodicu iz Francuske sa troje dece, kada su otvorili kofere ostali su U ŠOKU!

On kaže da se ne zna koliko su novca lopovi odneli i dodaje da se tako nešto nikada nije događalo u manastiru. Bratija je odmah sredila nered, dok krađa, prema rečima igumana, nije prijavljena policiji.

- Zbog možda nekoliko hiljada dinara oskrnavili su isposnicu i napravili veću štetu time što su iščupali kutiju - tužno nam kaže iguman.

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi