GRAĐANI SRBIJE NA NOGAMA! Od 1. decembra ove godine stupa na snagu novi zakon! Zbog njega će mnogi strepeti!

Doživotna kazna za ubice i silovatelje!

Poslanici, Skupština
Poslanici, Skupština, Foto: Tanjug

Kazna je predviđena za teška ubistva, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, ubistvo predstavnika najviših državnih organa, teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, udruživanja radi vršenja krivičnih dela, genocid, zločin protiv čovečnosti, ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ranjenika i bolesnika, terorizam...

Novi zakon predviđa dve novine - prva je uvođenje kazne doživotnog zatvora sa mogućnošću uslovnog otpusta posle 27 godina izdržane kazne, a zatim i doživotnog zatvora bez uslovnog otpusta za najsvirepija krivična dela.

Predloženo je i pooštravanje kazni za zlostavljanje i mučenje, nasilje u porodici, poresku utaju, ubijanje i zlostavljanje životinja, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nasilničko ponašanje...

Poznati pekar (59) iz Novog Pazara dečaka odvodio do izletišta, a tamo ga prisiljavao na se*s! Radio mu strašne stvari, a onda je dete progovorilo!

AUTOR: Kurir/D.S. DATUM I VREME: 04.10.2019. 17:03 Užas! selo, Foto: Tanjug N. G (59), čuveni pekar i buregdžija iz Novog Pazara osuđen je danas pred Višim sudom u ovom gradu na devet godina zatvora pošto je proglašen krivim za krivično delo obljuba nad detetom. OGLASILA SE MAJKA DEČAKA KOG JE JEVTIĆ ZLOSTAVLJAO!

U decembru ove godine stupa na snagu novi krivični zakon Srbije kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna zatvora za najteža krivična dela. Novi krivični zakon predviđa dve novine - prva je uvođenje kazne doživotnog zatvora s mogućnošću uslovnog otpusta posle 27 godina izdržane kazne, a zatim i doživotnog zatvora bez uslovnog otpusta za najsvirepija krivična dela, saznaje „Alo!“.

KAMERE ZABELEŽILE STRAVIČAN PRIZOR Pomoćnik Zorane Mihajlović na parkingu doživeo pravi užas!

Po novom zakonu, doživotna kazna je predviđena za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je u skladu s predlogom Fondacije „Tijana Jurić“, koji je podržalo oko 160.000 građana. Doživotna kazna zatvora proširena je i na sva druga krivična dela za koja je prema važećem zakonu predviđena kazna od 30 do 40 godina.

Doživotna kazna ubuduće će se izricati i osuđenima za ubistvo predstavnika najviših državnih organa, teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, genocid, zločin protiv čovečnosti, ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ranjenika i bolesnika, terorizam...

Policija, hapšenje
Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Izmenama, koje bi trebalo da stupe na snagu 1. decembra, predviđa se da osuđeni na doživotni zatvor za teško ubistvo, silovanje i obljubu nad nemoćnim licem ili detetom i obljubom zloupotrebom položaja, sa smrtnim ishodom, gube pravo na uslovni otpust. Ostali doživotno osuđeni moći će da traže uslovni izlazak posle 27 godina provedenih iza rešetaka.

NAKON PRESUDE MU IZREČENE LOŠE VESTI! Goran Jevtić izbačen!

Izmene KZ-a propisuju i strože kazne za krivične povratnike - institut „tri udarca“, koji je predložio MUP, po uzoru na američki sistem. Predloženo je i pooštravanje kazni za zlostavljanje i mučenje, nasilje u porodici, poresku utaju, ubijanje i zlostavljanje životinja, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nasilničko ponašanje...

Goran Jevtić izbačen!

AUTOR: Novosti/D.S. DATUM I VREME: 04.10.2019. 18:05 - 04.10.2019. 20:12 Jevtić je bio u stalnoj postavi te predstave za decu glumac, Goran Jevtić, Foto: Alo!/Dejan Briza Posle presude glumcu Goranu Jevtiću, koji je osuđen na 10 meseci kućnog zatvora zbog seksualnog uznemiravanja maloletnika, pozorište Boško Buha donelo je odluku po kojoj je on sklonjen iz predstave "Aladinova čarobna lampa".

Doživotna robija neće moći da se izrekne onima koji su u vreme izvršenja krivičnog dela bili mlađi od 21 godine, kao ni u situacijama kada postoji osnov za ublažavanje ili čak za oslobođenje od kazne (prekoračenje granica nužne odbrane, bitno smanjena uračunljivost, dobrovoljno odustajanje).

Po novom zakonu, ubice, koje su osuđene pre stupanja novoga zakona na snagu, ne mogu retroaktivno da podležu tim propisima. Radnu grupu za izradu izmena i dopuna KZ-a, pored predstavnika ministarstava pravde, unutrašnjih poslova i zdravlja, činile su i sudije, tužioci, advokati, predstavnici svih relevantnih institucija, kriminoloških instituta, kao i predstavnici strukovnih udruženja i nevladinih organizacija.

Nasilje nad decom Maltretiranje dece
Nasilje nad decom Maltretiranje dece, Foto: Shutterstock

Ovo su ubice dece koji su osuđene na 40 godina robije

Ubio dečaka i ujaka,  pa njihova tela bacio u Dunav

Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26) ubio je Danijel Jakupek (36) u njihovoj kući u Novim Banovcima 2007. Jakupek je nakon ubistva delove tela bacio u Dunav. Osuđen je na lečenje u zatvorskoj bolnici.

KLUPKO HORORA U JABUKOVCU SE ODMOTAVA Mladić kog je Davor ranio zbog Maje ćuti iz straha! Ono što se desilo u njenoj kući je neobjašnjivo!

Silovao pa ubio devojčicu (8)

Mladen Ogulinac, silovatelj povratnik, najpre je silovao a zatim zverski ubio Mariju Jovanović (8), devojčicu iz komšiluka. Zločin se dogodio 2010. Zbog pretnji da će se ubiti, prebačen je iz Okružnog zatvora u Novom Sadu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu 2. avgusta 2010. Umro je u ćeliji.

Policija
Policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Izbo 19 puta devojčicu u Batajnici

Dragan Nikolić Čombe (52) zverski je ubio Tamaru Ivanović (13) u blizini železničke stanice Šangaj u Batajnici. Kobne večeri videla je čoveka kako leži na zemlji i odlučila da mu pomogne, a on je na njenu dobrotu uzvratio krvavim pirom koji je šokirao Srbiju - nožem ju je izbo 19 puta u srce i leđa.

OD STAKLA JOJ ODMAH STRADALO LICE! Vatrogasci Sofiju (24) jedva izvadili iz auta koji je smrskao autobus! Građani Subotice nemi pred strašnom tragedijom!

Silovao, pa ubio tinejdžerku

Ivana Podraščić (14) nestala je 29. jula 2014, kada se uputila ka Kanarevom brdu. Porodica je nestanak prijavila 9. avgusta pod obrazloženjem da je i ranije bežala od kuće i da su verovali da će se vratiti. Telo devojčice nađeno je u dvorištu kuće koju je njen ubica iznajmljivao u Rakovici. Bili su prijatelji na Fejsbuku, a Darko Kostić, koji je ranije osuđivan za ubistvo i silovanje, devojčicu je davio dok ju je silovao i na kraju je hladnokrvno ubio.

"SLIKAJ PI*U, MAZI DA BUDE VLAŽNA PA GURNI PRSTIĆ" Slobodan iz Arilja slao devojčici (13) gole fotografije, isplivala nikad odvratnija prepiska! (FOTO)

Majčin ljubavnik ubio malu Katarinu

Trogodišnja Katarina Janković iz Beograda životom je platila monstruozno iživljavanje ljubavnika svoje majke Ane Filipović (26). Od povreda koje joj je prilikom silovanja naneo Mališa Jevtović (31) devojčica je umrla 17. jula 2005. Jevtović je osuđen na 40, a Filipovićeva na 37 godina zatvora.

INTERVENISALE HITNE SLUŽBE! Nakon krvavog masakra, Bogatić zadesila velika tragedija!

Ubica Tijane Jurić

Tijana Jurić, tinejdžerka koja je nestala u noći između 25. i 26. jula 2014, pronađena je mrtva nakon 13-dnevne potrage. Ovaj zločin počinio je Dragan Đurić (34) iz Surčina, radnik u mesari.

Ubio i silovao trogodišnju devojčicu

Vladica Rajković je u julu 2017,u selu Vratarnica kraj Zaječara, odveo je Anđelinu Stefanović (3) s proslave rođendana ćerke svog rođenog brata Perice. Odveo ju je na livadu kraj puta gde ju je, kako je pokazala istraga - silovao, a zatim ju je ubio udarcima kamenom u glavu. Policiji je rekao da je devojčicu voleo i da je ona volela njega.
antrfile

OVOG MLADIĆA JE ZLOSTAVLJAO GORAN JEVTIĆ! Gurnuo me je u toalet i stavio moj penis u usta! Povraćao sam, a posle mi je nudio 100.000 dinara da ćutim! (VIDEO)

Slučaj Tijane Jurić u avgustu 2014. bio je jedan od strašnijih u novijoj istoriji Srbije i već je imao uticaja na promene domaćih zakona. Godinu dana posle zločina usvojen je Predlog izmena Zakona o policiji, a izmenjeni član simbolično je nazvan „Tijanin zakon". Prema toj izmeni, policija u potragu za nestalim detetom kreće odmah nakon prijave nestanka, dok je ranije policija čekala da prođe između 24 i 48 sati.

OVOG MLADIĆA JE ZLOSTAVLJAO GORAN JEVTIĆ! Gurnuo me je u toalet i stavio moj penis u usta! Povraćao sam, a posle mije nudio 100.000 dinara da ćutim! (VIDEO)

Nasilje nad decom Maltretiranje dece
Nasilje nad decom Maltretiranje dece, Foto: Shutterstock

Poslednja smrtna kazna

Poslednja smrtna kazna u Srbiji izvršena je 14. februara 1992. u Somboru, kada je streljan Johan Drozdek, osuđenik na smrt, koji je 1988. osuđen zbog silovanja i ubistva šestogodišnje Ivane Salijević iz Karavukova.

SKOČILA ZA SINOM I SLOMILA RUKU Mišu (28) iz Bogatića ubila traktorska prikolica! Tek što se oženio i dobio bebu, ali majku nije poslušao jedno!

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Pera Detlic
  05/10/2019 - 12:15
  Sta cemo sa pederi i lezbejkama...
 • Korisnik: Ivan
  05/10/2019 - 11:39
  Nikako mi nije jasno! Da li neko razmišlja da osudjene osobe sede u zatvoru gde imaju bolje uslove nego većina njih kući?! A sve naravno plaćaju poreski obveznici-narod! Znači "on",bez posla i bez imovine,napravi krivično delo,a država ga nagradi,tako što mu plati smeštaj,grejanje,vodu,struju,hranu,lečenje....... Sve bi ja to u rudnik,pošto Srbija nažalost nema goli otok.....
 • Korisnik: Mostarac
  05/10/2019 - 09:54
  Samo smrtna kazna sa iscekivanjem od godinu dana, da se istrazi da ne bude greskom osudjen.
 • Korisnik: Aca
  05/10/2019 - 08:31
  Arno se setiste..... Da ste to uveli ranije spaseni bi bili mnogi zivoti..
 • Korisnik: Pop
  05/10/2019 - 07:58
  Ispade da smo svi u Srbiji (narod) kriminalci podrazumevajući i vas novinare koji objavljujete ovajve nebuloze u naslovima.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi