"PRVO MI JE ZAPALIO VIKENDICU, A ONDA AUTO" Organizator "pljačke veka" ponudio Šapčaninu da stoji pored sina na licitaciji, a onda je počeo dvogodišnji pakao

Uroš P. (36) iz Beograda, čije se ime poznato u javnosti kao organizatora "pljačke veka" u Ustaničkoj ulici 2011. godine, kada je od obezbeđenja firme "Sekjuritas servisiz" oteto 800.000 evra, uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je počinio krivično delo prinude u pokušaju.

Oliver Ivanović automobil požar vatra
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva

Policija u Šapcu uhapsila je Uroša P. iz okoline ovog grada, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo prinude u pokušaju, saopštio je MUP.

"Osumnjičeni se tereti da je u prethodnom periodu uz pretnju od oštećenog Šapčanina (47) pokušao da uzme 150.000 evra ili da mu oštećeni prenese pravo svojine na deo stambenog objekta u vlasništvu njegovog sina", navodi se u saopštenju.

Petroviću je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Nakon objavljivanja vesti o hapšenju, i javnost je sa svojom pričaom izašao oštećeni Šapčanin, Kvaka M., otkrivši kakve su pretnje on i njegova porodica dobili od Uroša P. protekle dve godine. Sve je počelo kada je otišao na licitaciju kako bi kupio zgradu u Šapcu.

- Pre jedno dve godine hteo sam da kupim stambeni objekat i otišao sam na licitaciju. Međutim, video sam da je više momaka došlo da licitira i počeo sam da se pitam da li ću uspeti u kupovini. Tada se pojavio Uroš, koji mi je preko svoje drugarice poručio da želi na licitaciji da se pojavi pored mog sina, samo da stoji tu, "jer kada ga vide, drugi će ga se uplašiti i odustati", a zgrada, regularno, ide meni - kaže Šapćanin.

Policija rotacija uviđaj
Policija rotacija uviđaj, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Ne videći u tome nikakve skrivene motive, njegov sin Velizat, na čije ime se vodi zgrada, stupio je u kontakt sa Urošem i ova porodica kupila je objekat.

- Kupili smo zgradu i uknjižili je, čitav proces išao je preko našeg advokata. Međutim, nakon toga se javio i počeo da traži novac, tačnije 10.000 evra za drugaricu koja nas je povezala i gospođu čiji je objekat "jer je on omogućio da se ona odazove njihovom pozivu". To je naravno njihova priča za koju ja nemam dokaza da je tačna - dodaje Kvaka.

Tu se nije smirio, dodaje, već je nakon pola godine počeo da traži još veće sume novca, ali i počeo da preti ovoj porodici.

- Javio se sa pričom da je dao 100.000 evra nekome da ne bi napadali mene i moju porodicu. Ja sam to odbio, da bi u zadnjih nekoliko meseci tražio 150.000 evra i da mu prepišem pola zgrade. Slao je svoje drugove i brata da mi prete, govorio da "će mi poslati brata u kolica", pretio da će mi se nešto desiti "ako ne potpišem papire u petak", kao i da "budem normalan jer imam porodicu" - govori Šapčanin dodajući da ima snimljene sve pretnje.

Ni nakon ovih pretnji on nije pristajao na zahteve Uroša, zbog čega mu je pre manje od mesec dana, prema njegovim rečima, zapalio automobil i vikendicu.

- Vikendicu pored reke Save mi je zapalio 21. septembra, a nakon pet dana zapalio mi je automobil "mercedes" koji je stajao parkiran ispred moje kuće. Vozilo je zapalio oko 4 sata ujutru, a požar je zahvatio i jedan deo kuće u kojoj smo tada bili moja supruga i dva sina. Nakon paljenja vikendice nisam želeo da potpišem prijavu policiji jer sam mislio da će se na tome zaustaviti. Međutim, kada se dogodilo ovo ispred moje kuće, shvatio sam koliko daleko je spreman da ide - govori.

Kako dodaje , iako je Uroš uhapšen, njegova porodica i dalje je u strahu.

- Juče su njegovi nazovi saučesnici u svemu tome presreli moje sinove na ulici i pretili im. Uplašeni smo, ne spavamo noćima. Sinovi od 21. septembra nisu izašli u grad jer je pretio zemunskom i šabačkom mafijom - dodaje.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Nepal
  16/10/2018 - 10:03
  E sklapao si digovor sa djavolom sa si kriv...a ovaj je pobegao u SA od svojih drugara iz zemuna
 • Korisnik: nedjo
  16/10/2018 - 09:53
  kakvi ludaci troše vazduh
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi