CELA VELIKA GREDA DOŠLA DA ISPRATI LEU (2) DO VEČNE KUĆE Otac u suzama dozivao mezimicu! Baka, kojoj je unuka umrla na rukama doživela nervni slom! Jecaji remetili glas sveštenika (FOTO)

Neutešni otac Nikola glasno je plakao grleći suprugu Anamariju i stiskajući je uz sebe

Lea Fricker
Lea Fricker, Foto: Privatna arhiva

Selo zavijeno u crno! Devojčica Lea Ficker (2), koja je tragično izgubila život u utorak kada je upala u nedovršenu septičku jamu u kojoj se nalazila voda, juče je u prisustvu najmilijih sahranjena na mesnom groblju u Velikoj Gredi kod Plandišta. Baka, kojoj je unuka umrla na rukama, nije prisustvovala sahrani zbog teškog psihičkog stanja!

Tačno u podne počelo je opelo u kapeli, a neutešni roditelji se nisu odvajali od belog sanduka prekrivenog cvećem. Okupljena rodbina, prijatelji i komšije, prethodno su pokušavali da nađu reči utehe za roditelje, ali ih nisu pronalazili.

 

Muklu tišinu remetili su jecaji i glas sveštenika. Komšije su komentarisale da je ovo tragedija kakvo selo ne pamti.

- Ne pamtimo da se ovako nešto dogodilo u selu. Da se dete udavi dok se igralo u dvorištu… Roditelji Nikola i Anamarija vredni su i radni ljudi. Lepo su vaspitali svoju decu i trudili su se da im obezbede bolji dom i bolju budućnost - rekla nam je njihova komšinica.

Sahrana Lea Fricker
Sahrana Lea Fricker, Foto: E-stock

Dok smo razgovarali sa komšinicom, tužna povorka se iz kapele uputila ka seoskom groblju. Beli sanduk su na kolicima gurali najbliži, a odmah za kovčegom išli su neutešni Leini roditelji, pridržavajući jedno drugo. Muklu tišinu remetili su jecaji dok je kolona pešačila dva i po kilometara do groblja.

Ispred groblja, meštani su čekali tužnu povorku kako bi se oprostili od malene devojčice. Tišinu je prekinuo sveštenik, koji je izgovarao molitvu. Kada je sanduk sa telom devojčice položen u raku, otac nije izdržao i glasno je zajecao. Za to vreme, sveštenik je bacio grumen zemlje, a zatim se oprostio od malog anđela. Neutešni otac Nikola glasno je plakao, dok je suprugu Anamariju grlio i stiskao uz sebe.

Tragedija se dogodila u utorak, 12. marta, u dvorištu porodične kuće Flicker, kada se devojčica neopaženo iskrala iz kuće, u kojoj se nalazila njena baka. Oko 14 sati, devojčica je upala u septičku jamu, a ubrzo je njena baka shvatila da je nema. Baka je čuvala nju i njenog blizanca, dok su njihovi roditelji bili kod lekara sa drugo dvoje dece.

Sahrana Lea Fricker
Sahrana Lea Fricker, Foto: E-stock

- Baka od šoka doživela nervni slom. Devojčicu je izvukla iz jame, a onda ju je stegla u naručju, iako je devojčica krkljala i davala znake života. Komšije nisu mogle da joj otrgnu dete iz ruku da bi joj pomogle, a Hitna pomoć je bez uspeha pokušala da je povrati u život. Baka je smeštena u psihijatrijsku kliniku - navodi jedan od komšija iz Velike Grede.

Baka ne zna da je Lea sahranjena

Baka u čijem je naručju izdahnula mala Lea, zbog stanja u kojem se nalazi nije prisustvovala sahrani svoje mezimice.
- Nisu smeli da je puste iz bolnice. Ona je u teškom stanju i ne zna da je Lea juče sahranjena - navodi izvor.

Sahrana Lea Fricker
Sahrana Lea Fricker, Foto: E-stock

Umrli i sahranjeni istog dana 

Crna nedelja! Tinejdžer Andor Olah (15) iz Bačke Topole, koji je posle žurke popio lek „koji je usput dobio do nekog“ i umro kod druga u komšiluku, sahranjen juče na lokalnom groblju. Dečak je preminuo u snu, a još nije poznato kako je nastupila smrt, iako je poznato da je imao zdravstvenih problema.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi