LJUBIŠA BUHA (54), PRVI SVEDOK SARADNIK U SLUČAJU UBISTVA ĐINĐIĆA Otkucao zeminski klan, a sada izlazi na slobodu!

Surčinac Ljubiša Buha Čume (54), prvi srpski svedok saradnik, koji se u zatvoru nalazi gotovo tri i po godine, izlazi uskoro na slobodu, saznaje ekskluzivno „Alo!“ od dobro upućenih izvora iz pravosuđa.

Ljubiša Buha Čume
Ljubiša Buha Čume, Foto: Youtube printskrin

Čume je, kako saznajemo, dobio sve pozitivne ocene o svom vladanju, pa će se tako posle boravka po raznim kazamatima konačno obreti na slobodi.

- Čume je ponovo tražio uslovni otpust i dobio pozitivno mišljenje svih nadležnih službi da može da izađe na uslovnu slobodu. U mišljenjima je navedeno da je postignuta svrha kažnjavanja, da može ponovo da se uključi u društvo i živi kao sav normalan svet. Sada Treći osnovni sud u Beogradu treba da donese konačnu odluku o njegovom puštanju na slobodu - navodi izvor „Alo!“ iz Zavoda za krivične sankcije.

Čume je dosad dobijao sve negativne izveštaje o molbama za uslovni otpust i ovo je prvi put da je dobio pozitivno mišljenje.

- Sednica krivičnog veća biće održana početkom marta u Trećem osnovnom sudu u Beogradu, a na nju će biti doveden Čume iz zatvora u Sremskoj Mitrovici - kaže dobro upućeni sagovornik „Alo!“.

On je u septembru prošle godine najpre povukao molbu za uslovni otpust iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, zbog čega je sednica bila otkazana.

Čim je Čume tražio hitno povlačenje molbe, sud je doneo rešenje da se njegova molba odbacuje. Cela kazna mu ističe u leto 2019. godine.

Centralni zatvor u Beogradu
Ovde je proveo jedno vreme, Centralni zatvor u Beogradu, Foto: Masanori Jošida

Prvi uslov za prevremeni otpust iz zatvora je ispunio, pošto je odslužio dve trećine kazne, dok je drugi uslov bilo pozitivno mišljenje uprave zatvora o vladanju. 

Čume je uhapšen 11. novembra 2015. godine i osuđen je na jednogodišnju robiju jer je 3. oktobra 2014, kako je sud utvrdio, pretio dvojici pripadnika obezbeđenja bivše supruge, a potom ih napao na Mitrovdan, 8. novembra 2014.godine. Od 16. novembra 2014. do 3. aprila 2015. bio je u kućnom pritvoru, a potom je prebačen u zatvor u Padinskoj skeli, gde je odslužio ostatak kazne.

„Lošeg sam zdravlja“

On je prošle godine iz zatvora preko advokata poručio da je u teškom zdravstvenom stanju nakon tri godine i sedam meseci iza brave.

- Lošeg, izuzetno lošeg sam zdravlja - požalio se tada Čume listu „Alo!“.

Tokom boravka u zatvoru i zvanično je okončao brak sa bivšom ženom Ivanom Tulović, kojoj ne dozvoljava da i dalje nosi njegovo prezime.

Potom je 15. novembra pravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci robije zbog ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, ometanja istrage i uticaja na svedoke. Interesantno je da je sud ipak oslobodio Čumeta optužbe za pretnje bivšoj supruzi, pošto je u tom periodu bio u zatvoru u Padinskoj skeli. Svedok saradnik protiv zemunskog klana oslobođen je optužbi za falsifikovanje isprava za ukradeni „ferari“, koji je ranije poklonio bivšoj supruzi Ivani.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima pripadnika zemunskog klana i optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: miki
  26/02/2019 - 13:02
  govno će uvek ostati govno
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi