UBISTVO ŠIPTARA I KUMA ZATAŠKANO Položaj tela otkriva strašnu istinu za koju Srbija još nije spremna: U vikendici u Meljaku bio TREĆI ČOVEK!

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum izrešetani su rafalima iz automatske puške i nije bilo šanse da prežive, otkriva za „Alo!“ dr Branimir Aleksandrić, koji je radio obdukciju tela ubijenih vođa zemunskog klana, nađenih u Meljaku kod Barajeva 27. marta 2003. godine.

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum
Neko hteo da ih ućutka kao nezgodne svedoke, Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, Foto: MUP

Aleksandrić ističe da se nikada nije saznalo iz kojeg su oružja i kako likvidirani „zemunci“, koji su bili osumnjičeni za organizovanje i ubistvo premijera Zorana Đinđića.

- Obojica su pogođeni rafalima i nije bilo šanse da promene položaj tela. To govore paralelni kanali kroz koje su im prošli hici kroz telo. I jedan i drugi su imali prostrelne rane i nijedno zrno nije nađeno u njihovim telima, pa se zbog toga ne zna iz kojeg je oružja pucano niti koliko je osoba pucalo. Nisam dobio foto-dokumentaciju, tako da se ne zna koliko je bilo krvi na mestu na kojem su nađeni - izjavio je juče za „Alo!“ obducent dr Aleksandrić.

Dušan Spasojević Šiptar je nađen na jednom kraju dvorišta
Dušan Spasojević Šiptar je nađen na jednom kraju dvorišta, a Mile Luković Kum na drugom, Foto: Arhiva

On je začuđen što dokazi sa lica mesta nisu upoređeni sa tragovima na telima ubijenih, što je obavezno kada je reč o ubistvima.

- To bi razjasnilo njihovu smrt. Nisam dobio zapisnik o uviđaju, fotografije sa mesta ubistva, čaure, obdukcioni zapisnik, balističko veštačenje, niti izjave svedoka, da bih mogao sve to da uporedim i utvrdim na koji su način ubijeni. S obzirom na to da je reč o ubistvu, to je bilo neophodno učiniti - naglašava poznati obducent i dodaje da se 

seća da je „zemuncima“ odeća bila krvava.

Branimir Aleksandrić se čudi što nije bilo veštačenja
Dr Branimir Aleksandrić se čudi što nije bilo veštačenja tragova sa mesta ubistva, Foto: Dušan Milenković

On ističe da bi Gorana Čavlinu, tadašnjeg istražnog sudiju Okružnog suda u Beogradu, trebalo pitati zašto nije naredio veštačenje leševa.

HARALI SRPSKIM GROBLJIMA I BOGATILI SE NA RAČUN MRTVIH Bračni par iz Aranđelovca krao spomenike, pa ih preprodavao! "Operisali" u Beogradu,a posle OVOG pali u sačekuši

Tužilac koji je te večeri radio uviđaj u Meljaku izjavio je juče za „Alo!“ da su on i istražni sudija te večeri zatekli mrtve Šiptara i Kuma u dvorištu tuđe vikendice u Meljaku.

Zvanična verzija

Spasojević i Luković su prema zvaničnoj verziji pronađeni u dvorištu vikendice 27. marta 2003. u 20.40. Prema saopštenju policije, njih dvojica su prilikom pokušaja bekstva pucali na pripadnike SAJ-a i pokušali da bace bombe na njih. Tada je navedeno da su pripadnici SAJ-a likvidirali vođe zemunskog klana jer su navodno pružili oružani otpor prilikom pokušaja hapšenja. Kako je navedeno, oni su na policiju pucali iz automatske puške M-70 i uz sebe su imali ručne pešadijske bombe.

- Vatrogasci su osvetljavali mesto. Šiptar je bio krvav u jednom delu dvorišta i pored njega je bila poluautomatska puška, dok je Kum bio na drugom kraju i u ruci, ili pored sebe, imao je bombu. Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) sa kojima su se sukobili Šiptar i Kum su otišli, a mi smo izjavu uzeli tek kasnije od njihovog komandanta - kaže tužilac za naš list.

On kaže da su od prisutnih čuli da je u Meljaku bio i treći čovek, kasnije se ispostavilo da je to bio Dejan Milenković Bagzi.

- Napisali smo zapisnik o uviđaju, a kada smo dobili obdukcioni zapisnik, Republičko javno tužilaštvo je naredilo da njima dostavimo spise. Šta se kasnije desilo sa tim i da li je pokrenuta neka istraga o tom ubistvu, ne znam - navodi tužilac i napominje da nije kasno za istragu.

Policija je odmah posumnjala da je u pitanju nameštaljka i sumnjiva smrt.

- Je l’ ovo uviđaj ili pozorište?! - upitali su tada policajci koji su stigli na lice mesta, otkriva sagovornik „Alo!“.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi