STARAC (85) SILOVAO DEVOJČICU (9) U NIŠU Pozvao je kod sebe u kuću, skinuo je i priredio joj užas! Posle toga ispričao gnusne laži

Užas.

Uviđaj
Uviđaj, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu kojom je penzioner Ljubomir D. (85) iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana osuđen na osam godina zatvora, jer je 23. jula 2016. godine obljubio maloletnu devojčicu A. T. (9).

Starac još nije upućen na izdržavanje kazne, a odlazak na robiju pokušava da odloži zbog "lošeg zdravstvenog stanja", podnošenjem molbi u skladu sa zakonom. Nakon što je presuda postala pravosnažna, kako nam je potvrđeno u Osnovnom sudu u Nišu, Ljubomiru je upućen poziv da se javi na izdržavanje kazne 15. oktobra, ali je on podneo prvu molbu za odlaganje izvršenja zbog zdravstvenog stanja. Pošto je molba odbijena kao neosnovana, određen je novi datum 21. novembar za odlazak u zatvor. Ljubomir se preko punomoćnika žalio na odbijanje molbe, ali je Viši sud odbio njegovu žalbu. On je podneo i drugu molbu za odlaganje, koja više ne zadržava izvršenje ako bude odbijena.

"Imajući u vidu da je branilac osuđenog u međuvremenu podneo novu molbu za odlaganje izvršenje kazne zatvora, to će sud, u zavisnosti od odluke po podnetoj molbi imenovanog uputiti na izdržavanje kazne zatvora ili istom odložiti izvršenje zatvora" navodi portparol Osnovnog suda u Nišu sudija Vladimir Rakonjac.

U vreme izvršenja krivičnog dela Ljubomir je imao 82 godine, a krivim je oglašen za krivično delo obljube sa detetom jer je devojčici stavio prst u polni organ, čime je izvršio "sa obljubom izjednačeni čin".

"Prvostepeni sud je izveo sve predložene dokaze koje je pravilno ocenio, a zatim izveo pravilan činjenični zaključak da je Lj. D. izvršio krivično delo obljube sa detetom i da je kriv. Činjenični osnov se zasniva na iskazima saslušanih svedoka: oštećene, njene majke, brata, na odbrani optuženog, kao i na materijalnim dokazima – nalazu i mišljenju Zavoda za sudsku medicinu iz koga je utvrđeno da je oštećeno dete na genitalijama zadobilo svežu povredu koja je nastala unutar 24 časa od pregleda. Iskaz deteta o radnjama koje je preduzeo optuženi (uvlačenje srednjeg prsta u polni organ) u potpunosti je potkrepljen nalazom i mišljenjem Zavoda za sudsku medicine u Nišu o vrsti, težini i lokalizaciji povreda", navodi se u presudi Apelacionog suda u Nišu.

Apelacioni sud je našao i da je visina kazne od osam godina opravdana.

policija, silovanje
policija, silovanje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Senilan i dementan

Ljubomirov advokat Miroslav Ristić kaže da njegov klijent ne pokušava da izbegne odlazak na izdržavanje kazne, već da želi odlaganje upućivanja u zatvor dok mu se zdravstveno stanje ne poboljša.

Otišla do prodavnice, a komšija je napao

Ovaj nezapamćeni slučaj seksualnog zlostavljanja dogodio se 23. jula kada je devojčicu majka poslala do prodavnice.

- Bila je tog dana da mi kupi cigare i vratila se. Posle izašla opet, nije mi ni rekla gde ide. Njen polubrat (11) otišao da je potraži, bili su kod komšije Ljubomira kod koga su ranije brali šljive. Popodne sam je srela na ulici. Rekla je: "Mama, imam nešto da ti kažem, ali ne mogu ovde na ulici da nam se ne smeju ljudi". Kada smo ušli u kuću rekla mi je šta se desilo. Otišli smo kod doktorke u selu koja je pozvala policiju. Predali smo joj i devojčicinu garderobu - ispričala je majka devojčice M. A. (33).

Ona je dodala da je dete nakon toga imalo noćne more.

- Plaši se, trza se u snu. Čula sam je u kako priča u snu: "Nemoj deda Lj..., mene to boli. Ima majka da me bije. Boli, boli, pusti me". I sada ne sme da izađe iz kuće. Ne puštam je više nigde da ide sama, samo na kratko, do centra sela i nazad. Kad sam otišla do njega i pitala ga kako ga nije sramota tako nešto da radi detetu, i da imam crno na belo šta joj je uradio, on je rekao da to nije istina. A ranije je pokušavao i mojoj drugoj ćerkici i pastorki isto tako da radi - tvrdi M. A.

Ljubomir se nakon hapšenja pravdao da je devojčica kod njega kući pila pivo i da je sve to izmislila.

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi