MAŠAN LEKIĆ PRVI PUT OTKRIVA DETALJE O ŽESTOKOJ EKIPI DEVEDESETIH! Šiptar sekao krov kola nožem, Legija je glumio Šijana, a Ceca me je odbila!

Mašan Lekić otkrio je do sada nepoznate detalje o Legiji, Šiptaru, Kumu, Arkanu, Svetlani Ražnatović...

Mole Luković Kum i Dušan Spasojević Šiptar
Mile Luković Kum i Dušan Spasojević Šiptar, Foto: privatna arhiva

Prenosimo vam deo intervjua koji je dao za beogradske medije, a u kojem priča o gore navedenim ljudima.

Kako ste privoleli porodice "žestokih momaka" da govore i kako oni žive, jer ne prestaje da se govori o tim ljudima?

- Imali smo kontakte sa nekoliko članova porodice. Konkretno, rođaci Mileta Lukovića su pričali, išli smo u selo Gajtan... Trebalo je malo ubeđivanja, ali su pristali. Rekao sam, ono što vi kažete, to ćemo pustiti. Nema izvlačenja iz konteksta. Vi o svom rođaku recite sve najbolje, on je vaš, a mi ćemo pustiti dve strane. I pustili smo zaista ono što su rekli.

Događaj gotovo nepoznat javnosti! Ulemek je tada preživeo, razlog napada je rasvetljen, a onda je došao 8. oktobar 2000!

AUTOR: Alo/Kurir/Facebook DATUM I VREME: 27.08.2019. 16:49 Za vrlo kratko vreme izgradio je pravu imperiju. Milorad Ulemek Legija, Foto: EPA Za vrlo kratko vreme izgradio je pravu imperiju, a bogatstvo mu se procenjivalo na 500 miliona dolara.

- Breme, to je prisutno uvek. Neki od članova porodice, ne kažem sad za porodicu Luković, smatraju da im je sve namešteno...

Zanimljiva je priča kako ste tražili muškarca koji će u "Dosijeu" igrati Šijana, a dobili ste Legiju?

- Za te poznate likove morate naći glumce koji bar malo asociraju na njih. Kneleta smo lako našli, Dušana Spasojevića je igrao naš kolega sa RTS-a, a Legija je... Pričao sam sa Šijanovom sestrom i rekao joj: "Je l' imaš li nekoga da mi nađeš, da asocira na Šijana, da ga ubacim u rekonstrukciju?". I ona je poslala čoveka, kad smo ga videli, ja kažem: "Pa, ovo je Legija, čoveče!". Onda smo morali da je zovemo i pitamo da li je u redu da ipak glumi Legiju, a ne Šijana... Bilo bi joj draže da je glumio njenog brata, jer je markatan momak, ali dobro. (smeh)

Mašan Lekić
Mašan Lekić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Koga niste uspeli da dobijete?

- Jednog političara, koji je spominjan tih dana kada je bila priča o Zemunskom klanu. On nije hteo da priča, rekao je da mu se ta emisija ne sviđa. Sad mi je svejedno. Ako čovek ne želi da priča... Ja nikada nikoga ne teram ni na šta.

Da li je Legija jedan od njih?

- Naravno. Svaki ozbiljan novinar bi uradio intervju sa njim, da čuje njegovu priču. Pitanje je koga bi on izabrao i kome bi dao intervju.

Ceca Ražnatović
Ceca Ražnatović, Foto: printscreen

O kom spotu se radilo, u kojem su bili Šiptar i Kum, kada ste ih upoznali?

- To je bila narodna pevačica koja se družila sa njima. Tad nisu bili tako visoko rangirani kriminalci. Bili su u početnoj fazi, par godina pre toga su došli u Beograd iz Gajtana. Mislim da je Kum glumio u tom spotu, ja sam bio asistent snimatelja... Niko nije mogao da pretpostavi da će kasnije oni biti gospodari života i smrti u Srbiji.

- Ona sad nije nešto popularna. Niti ja mogu da se setim kako se zove, a i da mogu ne bih rekao. (smeh) Ona, žena, da je htela, sama bi dala taj spot da se vidi. Ali, očigledno je on negde sklonjen. Ja sam probao da dođem do njega, ali nisam uspeo. Kum je glumio, a ne znam da li se Spasojević vidi u nekom trenutku.

Kako su se tada ponašali?

- Kuma pamtim kao smirenijeg, a Spasojevića... Sećam se, snimali smo na Zvezdari, u jednom bilijar klubu. Zaledila mu je brava i nije mogao da otključa. Uzeo je nož, rasparao je krov, jer je imao platneni krov, i ušao. Ali, kažem, tad niko nije mogao da pretpostavi da će biti toliko jaki posle par godina.

Imate li još neku anegdotu iz tog vremena, vezanu za njih?

- Kad smo snimali u tom kafiću došao je jedan član zvezdarske ekipe, i ništa, samo su mahnuli. Ali, znam da su ovi koji su sedeli u separeu izvadili pištolje, kao, ako zapuca. Ali, eto, posle se dogodilo da su oni ubili dobrog prijatelja od tog koji je ušao. Šljuku su ubili upravo zemunci, nekoliko godina kasnije.

Postoji li još neko sa estrade sa kim biste voleli da pričate?

- Pregovarao sam sa Cecom, kada je bila priča o Arkanu, i ona je zaista... Lepo smo se ispričali. Pokušali smo da se dogovorimo. Ja sam njoj otvoreno rekao šta, ona je meni otvoreno rekla zašto ne želi da priča, i ja to respektujem.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari! 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi