SRCE HEROJA ZAUVEK KUCA!

Bivši i sadašnji pripadnici Interventne jedinice 92, elitne jedinice beogradske policije specijalizovane za direktnu borbu protiv najtežih oblika kriminala, okupili su se u petak na skupu pod sloganom „Srce heroja zauvek kuca“, kome su prisustvovale i porodice nastradalih policajaca, a svi zajedno nisu krili emocije.

Interventna proslava
Interventna proslava, Foto: Alo.rs/Nenad Vujanović

Dok je deo njihovih kolega brinuo o bezbednosti, u petak su se po prvi put od osnivanja jedinice sreli aktivni pripadnici jedinice i penzionisani veterani kako bi obeležili svoj dan i prisetili se saboraca koji su dali život za Srbiju.

Interventna proslava
Interventna proslava, Foto: Alo.rs/Nenad Vujanović

Tokom pozdravnog govora jedan od organizatora pomenuo je imena nastradalih i ranjenih kolega i njihove biografije. U tim trenucima čuli su se uzdasi sete, a na pojedinim licima mogle su se videti i suze. Među zvanicama, osim starešina aktivnih i penzionisanih pripadnika jedinice, bio je prisutan i novinar Igor Spasov, zbog čijeg je izveštavanja o ovoj jedinici ona postala kult Beograda.

Interventna proslava
Interventna proslava, Foto: Alo.rs/Nenad Vujanović

Policajci su pričali o podvizima svojih nastradalih i ranjenih kolega. Zanimljivo je što svi oni vode brigu jedno o drugom i uvek su tu kada nekog od njih zadesi nedaća ili bolest.

Jedinica je formirana 1992. ukazom Radomira Markovića, a po ugledu na timove SWAT u SAD. Od tada oni krstare ulicama 24 sata dnevno i najpokretljivija su i najoperativnija jedinica policije. U njihove redovne dužnosti spadaju hapšenje naoružanih razbojnika, ubica, silovatelja, pronalaženje kriminalaca za kojima se traga, racije, pružanje pomoći pri hapšenju.

Interventna proslava
Interventna proslava, Foto: Alo.rs/Nenad Vujanović

 

Dok su se svi oni družili i prisećali prošlih vremena, mikrofon u ruke uzeo pevač Darko Lazić, koji je otpevao blok pesama i uveselio beogradske legende.

 • Korisnik: Patriota
  07/10/2019 - 09:03
  Svaka čast kolegama koji nisu zaboravili svoje nastradale drugove! Tradicija i istorija moraju da se neguju!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi