NJEGOVI DANI U ĆELIJI Malčanski berberin ima cimere, a samo od jednog mu zavisi sudbina

Stručnjaci će dati i uopšteni nalaz i mišljenje o njegovom psihičkom stanju.

Malčanski berberin
Malčanski berberin, Foto: Privatna arhiva

Ninoslav Jovanović (47), poznat kao "malčanski berberin", koji je iz zatvorske ćelije istražnog pritvora Kazneno-popravnog zavoda u Nišu prebačen u četvrtak po podne u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, smešten je u grupnu sobu i, kako saznajemo, zaposleni nemaju nikakve primedbe na njegovo ponašanje. On će u narednom periodu biti na psihijatrijskom veštačenju, koje je određeno po nalogu sudije za prethodni postupak niškog Višeg suda.

Portparol suda, Ana Ristić Gajić, pojašnjava da ovo veštačenje po zakonu traje 15 dana, a da se može produžiti za još toliko, ukoliko se ukaže potreba. Stručnjaci bi trebalo da utvrde da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice Monike K. (12) iz Suvog Dola kraj Niša, kao i tokom policijske potere. Stručnjaci će dati i uopšteni nalaz i mišljenje o njegovom psihičkom stanju.

- Posle psihološke procene Tužilaštvo će se opredeliti o eventualnom podizanju optužnice ili donošenju odluke o lečenju u specijalnoj ustanovi - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi.

Prema informacijama koje smo dobili, Jovanović je disciplinovan.

- Dobro se ponaša, uostalom kao i dok je bio u Nišu - kaže naš izvor. - Niko od nadležnih, što se toga tiče, nema na njega nikakve zamerke. U grupnoj je sobi, jer je takva praksa, a sami su jedino oni koji prave probleme.

Inače, u ovoj bolnici smešteni su psihijatrijski bolesnici, kao i narkomani.

Razlozi za pritvor

Jovanović, za kojim se tragalo gotovo dvadeset dana, uhapšen je 5. januara na malčanskom groblju. Njemu je nakon saslušanja određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo. Kao razlog za pritvor navedena je i činjenica da je osumnjičen za delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a usled čijeg je izvršenja došlo do uznemirenja javnosti.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi