SAZNALO SE GDE SU SNIMCI I MILIONI IZ ŠILEROVE Ubistvo je NAMEŠTALJKA: Šiptara i Kuma šminkali CRVENOM FARBOM (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, vođe zemunskog klana, koji su nađeni mrtvi u Meljaku 27. marta 2003, ubijeni su ranije, a njihova lica su našminkana svežom crvenom farbom da bi se prikazalo da su ubijeni iste večeri tokom obračuna s pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), kaže za „Alo!“ Goran Petronijević, advokat i bivši sudija Okružnog suda u Beogradu.

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum
Fingirali njihovo ubistvo u Meljaku, Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, Foto: Arhiva

On navodi da je ubistvo u Meljaku fingirano i da su Šiptar i Kum ubijeni na drugom mestu, a nakon toga doneti u dvorište tuđe vikendice u Meljaku.

- Oni su uhapšeni i mučeni, a onda doneti u Meljak. Pošto su imali podlive od prebijanja po licu, ubice su im stavile svežu crvenu boju, pošto se stara krv skorela, kako bi maskirali zločin i tako ih slikali. Verovatno su te večeri i ćorcima pucali po dvorištu ili u vazduh kako bi se pomislilo da je u pitanju obračun. Sve to liči na scenario nekog lošeg holivudskog filma - ističe poznati beogradski advokat.

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum
Maskirane povrede farbom na licima ubijenih, Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, Foto: MUP

On navodi da je sproveo svoju istragu jer je branio Sašu Pejakovića Peleta, jednog od osuđenih u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, koji je poslednji video žive Šiptara i Kuma.

- Treći dan posle ubistva, otišao sam u dvorište vikendice u Meljaku, ali nigde nisam našao tragove borbe niti pucnjave! Nije bilo nikakvih čaura, niti oštećenja na zidovima kuće, ograde i na stablima. Ni na travi nije bilo tragova krvi, niti bilo kakvog znaka da se tu dogodilo ubistvo. Uopšte nije bilo naznaka da su Šiptar i Kum boravili tamo - naglašava iskusni beogradski advokat, koji je obavio bezbroj uviđaja na Kosovu.

Goran Petronijević
Vodio sopstvenu istragu, advokat Goran Petronijević, Foto: Vladimir Marković/Alo

Petronijević dodaje da je suviše providno da je pored mrtvog Šiptara nađen ogroman puškomitraljez, jer je od svedoka čuo da su on i Kum nosili samo pištolje i poluautomatsko oružje.

Srušili zgradu u Šilerovoj da mi našli kompritirajuće snimke
Srušili zgradu u Šilerovoj ulici u Zemunu da mi našli kompromitirajuće snimke posetilaca i novac, Foto: Arhiva

- Nema nikakve logike da su prilikom bekstva nosili težak puškomitraljez čak iz Zemuna do Meljaka. Imali su i torbu sa nekoliko miliona evra, ali je ona nestala posle njihovog ubistva. Obojica su likvidirani kada su od njih saznali gde se nalaze kasete sa snimcima posetilaca Šilerove, kao i gde se nalazi njihov novac - kaže Petronijević.

Meštani videli policiju oko 18 sati u vikend naselju

Meštani Meljaka su dan nakon objave da su u tom mestu ubijene zloglasne vođe zemunskog klana ispričali novinarima da je policijska akcija izvedena izuzetno brzo.

- Oko 17 sati smo gledali TV, kada je počela da pristiže velika kolona policijskih automobila. Bilo ih je i u džipovima. Rekli su nam da ne napuštamo kuće, koje nisu pretresali. Uputili su ka vikend-naselju, koje je u to doba godine uglavnom pusto. Međutim, oko 18 sati smo začuli pucnje. Bila su to dva kratka rafala i pojedinačni pucnji - pričaju meštani. Zanimljivo je da je policija tada saopštila da je akcija hapšenja počela posle zalaska sunca, da je trajala sat i po i da je završena u 20.40, kada su „zemunci“ ubijeni.

Naredbu za likvidaciju dvojice vođa zemunskog klana dala je, kako kaže Petronijević, tadašnja demokratska vlast, jer su Šiptar i Kum mogli biti ključni svedoci u otkrivanju istine o ubistvu Zorana Đinđića.

- Naredbodavci i organizatori ubistva premijera Đinđića nisu želeli da oni živi dočekaju suđenje i da se sazna uloga dela tadašnje vlasti u atentatu - zaključuje Petronijević.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi