PREOKRET NA SUĐENJU ZA AUTOBUS SMRTI Veštak utvrdio: I mašinovođa kriv za nesreću, prekoračio brzinu! Tragedija mogla da bude izbegnuta!

Pogibija osam putnika u sudaru voza i autobusa

Nesreća u Nišu
Nesreća u Nišu , Foto: S.Ilić / Alo!

 

Na suđenju za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je 21. decembra 2018. na rampi kod Donjeg Međurova poginulo osam osoba prilikom naletanja voza na autobus deo krivice snosi i mašinovođa!

Osim optužnice koja tereti vozača autobusa Milana Zdravkovića, sudski veštak je juče u Osnovnom sudu u Nišu izjavio da je i mašinovođa vinovnik nesreće!

 

- Da je mašinovođa više puta trubio, kako je propisano, da je blagovremeno shvatio da se autobus neće zaustaviti i da se pridržavao propisane brzine, udes bi bio izbegnut. Propisana brzina kretanja voza je 50 kilometara na sat, a on se kretao brzinom od 60 kilometara na sat. Mašinovođa je bio dužan da trubi više puta i kad nema nikog blizu prelaza. Istovremeno, vozač autobusa se nije zaustavio na znak „stop“ niti je poštovao „Andrejin krst“, pa su o udesu odlučivale sekunde - izjavio je saobraćajni veštak Dragan Marković.
Suđenje se, prema optužnici, nastavlja samo protiv vozača autobusa. 

KRENUO DA PLATI STRUJU, POGINUO U AUTOBUSU SMRTI! Vlastimir je sedma žrtva stravične nesreće, Žarko ne može da preboli KUMA!

MEŠTANI OTKRILI STRAVIČNE DETALJE O PRELAZU U DONJEM MEĐUROVU! Na mestu nezapamćene nesreće postavljaju rampu, ali to nije dovoljno... Ljudi su ovde godinama...

"UZEO JE BOLOVANJE, ISKLJUČIO SVE TELEFONE" Mašinovođa iz voza koji je rasekao autobus na pola ne može da se oporavi od tragedije!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi