ZA 4 UBISTVA DOBIO SRAMNU KAZNU! "Zapalio je cigaretu i gledao kako moju decu izvlače iz kola"! Presuđeno Jevtoviću koji je mrtav pijan usmrtio četiri mlada života!

Zvaničnom prvostepenom presudom, Nenad Jevtović osuđen je pred Višim sudom u Čačku na deset godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja. U stravičnoj nesreći koju je Jevtović izazvao poginuli su Milija Paunović (21), njegov rođeni brat Petar (24), obojica iz Bumbarevog Brda, Bojan Lazović (24) i Ivana Joković (33) iz Bresnice.

Saobraćajna nesreća
Saobraćajna nesreća, Foto: youtube printscreen

U obrazloženju presude je navedeno da je Jevtoviću olakšavajuća okolnost to što ranije nije osuđivan, a otežavajuća je činjenica da je profesionalni vozač i da je vozio pijan. A meštani Mojsinja ispričali su nam tada da je Jevtović gotovo čitav dan pio po kafanama u tom selu i da je u večernjim satima bio primetno alkoholisan.

Jevtović je 15. juna prošle godine, vozeći "škodu" iz Mrčajevaca prema Preljini, sa dva promila alkohola u krvi, započeo preticanje "zastave koral", krećući se brzinom od 102 kilometra na čas. Većim delom vozila prešao u levu traku, zakačio zadnji deo "korala", a zatim u svojoj levoj traci udario u vozilo iz suprotnog smera "audi 80", koje je usled toga skrenulo van puta u kanal i udarilo u metalnu ogradu. U sudaru je poginulo četvoro putnika iz "audija".

U tom vozilu nalazio se Petar Paunović, koji je ranije te večeri krenuo po brata koji je upravo završio drugu smenu u obližnjoj fabrici. Pored brata, sa posla je povezao i njegovog kolegu Bojana, koleginicu Ivanu, kao i još dve koleginice - Jelisavetu Stanojević (28) i Gordanu Simić (36).

Dušan Cvetić, ujak poginulih mladića Petra i Milije Paunovića, kaže da je presuda skandalozna.

 

- Godinu dana su mu sudili za četiri ubistva. I 12 godina, kolika je bila predviđena maksimalna kazna, malo je za ono što je učinio, a ne 10 godina koliko je dobio. I sada će da se žali pa će mu umanjiti kaznu. I posle najviše pet godina ležanja u zatvoru, pustiće ga kući. A porodica Paunović se potpuno raspala od tuge - ispričao je Cvetić.

Majka Snežana od bola i tuge za sinovima i dalje ne može da priča. Otac Nebojša Paunović takođe.

Prošle godine jedva je imao snage da priča ovom tragičnom događaju. On je tada rekao da je Jevtović napravio veliki zločin i postavio pitanje državnom vrhu, da li treba da se izmene zakoni kada svi ljudi izginu?

 

 

- Taj bahati vozač je tog dana već napravio prekršaj i kako su nam rekli, policija ga je zaustavila. Trkao se kolima. Ali izgleda da to ništa vredelo jer je ponovo seo za volan i pobio moje sinove i još dvoje mladih ljudi. Zapalio je cigaretu i gledao kako moju decu izvlače iz kola. Moji sinovi se nisu vraćali iz provoda, već sa posla. To su bila divna deca koja se nisu opijala u kasne sate, već su se vraćali iz nadnice. Radili su često prekovremeno, nisu imali vremena da se provode - rekao je Nebojša nakon pogibije sinova.

 

 

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi