NOVI KLAN DRMA CRNU GORU I SRBIJU! Nema veze sa škaljarima i kavačima, a stoji iza dve likvidacije!

Još jedna kriminalna organizacija oformljena je u Crnoj Gori, okarakterisana je kao izuzetno ozbiljna i opasna. Policija i tužilaštva te zemlje poseduju podatke o članovima organizacije, kao i to gde se nalaze.

Uviđaj
Uviđaj, Foto: Dejan Briza

Ova kriminalna grupa, kako pišu crnogorski mediji, odgovorna je za ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici, ali osoba koja se nalazi na njenom čelu zasad je nepoznata. Kao direktni izvršilac ova dva ubistva označen je Marjan Vujačić, uhapšen ranije u Srbiji zbog falsifikovanih dokumenata.

U rasvetljavanju ove dve likvidacije značajno je pomoglo hapšenje Podgoričanina Radeta Popovića, čija je uloga bila, kako je navedeno u rešenju kojim je Specijalno tužilaštvo obrazložilo zadržavanje, da u oba slučaja nabavi vozila kojima su mete bile praćene.

Milo Ilić
Milo Ilić, Foto: Printscreen

U tom obrazloženju se navodi da je pomogao u nabavljanju vozila "reno megan", koje je 10. oktobra 2017. godine, jedan od pripadnika organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru. U Sutomoru su zatim ukradene tablice, koje su članovi tog klana stavili na automobile u vreme izvršenja krivičnih dela.

Zatim se osumnjičeni Vujačić dovezao na lice mesta, izašao iz tog vozila i iz vatrenog oružja ubio Veselina Kalezića.

 

"Nadalje, proizilazi da je Rade Popović to vozilo, u selu Botun, u blizini žičane ograde KAP-a, pored jedne napuštene kuće, posuo benzinom i zapalio i tako uništio tragove”, navedeno je.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva navode da je prisustvo Popovića na mestu ubistva i paljenja automobila potvrđeno analizom listinga njegovog mobilnog telefona.

U istom dokumentu, tužiteljka Stojanka Radović navodi da je Popović sa umišljajem pomogao Vujačiću i u izvršenju krivičnog ubistva Mila Ilića.

- Tako što je zajedno sa Vujačićem... prethodno i na dan ubistva, pratio kretanje Ilića radi stvaranja uslova i otklanjanja prepreka za izvršenje krivičnog dela, pružao mu pomoć i podršku u izvršenju dela i unapred obećao prikrivanje dela i učinioca i sredstava kojima je izvršeno... i tragova krivičnog dela... - navedeno je u dokumentu.

APLAUZ ZA HRABROST! Studentkinja emitovala snimak operacije mozga, a sve vreme je bila budna! (VIDEO)

Tužioci pišu da je Ilić praćen takođe vozilom “reno megan”, a da je Popović pomogao Vujačiću u nabavci tog automobila, tako što ga je povezao sa vlasnikom jedne rentakar agencije.

- Nakon izvršenja krivičnog dela, osumnjičeni Popović, ključ od ovog vozila predao je sestri Vujačića, a nakon lišenja slobode Vujačić Marjana, od strane policije na teritoriji Republike Srbije, o tome je obavestio njegovu suprugu... Sve navedene činjenice potkrepljuju osnovanu sumnju da je... Popović učestvovao u izvršenju krivičnog dela na štetu Ilić Mila, iz plana kriminalne organizacije - navodi se.

Policija, Uviđaj
Policija, Uviđaj, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da Vujačić i Popović nisu bliski nijednom od zaraćenih crnogorskih kriminalnih klanova - škaljarskom ili kavačkom, već da su članovi posebne kriminalne organizacije.

LEO, SRBINE! Čuveni holivudski glumac razbucao Albaniju! (VIDEO)

“Ovo je posebna kriminalna organizacija”, kazao je Katnić odgovarajući na pitanja “Vijesti”. Objasnio je i da je njihov motiv da ubiju sugrađane bio “krvav novac” i da su stvorili ozbiljnu kriminalnu organizaciju.

- Stvorena je organizacija, ozbiljna... Svaka kriminalna organizacija teži širenju i brojčano i materijalno i organizaciono. Ovi ljudi ovde (policija i tužilaštvo) imaju podatke o članovima te kriminalne organizacije, gdje se oni nalaze. Dakle ima ih još... Uvek je novac, moram reći krvav novac, motiv za ova lica - kazao je Katnić na konferenciji za novinare.

HAOS U SKUPŠTINI! Snimili ekran poslanika, na sednici se dopisivao sa ku*vom i ugovarao cenu, evo šta je kamera uhvatila! (FOTO)

Podsećanja radi, Marjan Vujačić je uhapšen u Srbiji zbog falsifikovanih dokumenata. Nakon hapšenja utvrđeno je da je odgovoran i za ubistva Jugoslava Cvetanovića zvanog Pit Bul, koji je osuđen za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Osim za navedena ubistva, srpske vlasti dovele su Vujačića u vezu sa likvidacijom Gorana Tasića u Amsterdamu.

Bonus video - Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi