OVO JE UBISTVO DIJALOGA SA PREDUMIŠLJAJEM! Albanska platforma je poslednji ekser u mrtvačkom kovčegu!

Kako kaže, oni su usvojili pregovarački tim na čelu sa Fatimom Ljimajem, čovekom koji je svojim rukama ubijao i silovao desetine civila.

Marko Đurić
Marko Đurić, Foto: Printscreen

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je jutros da platforma Prištine predstavlja poslednji ekser u mrtvački kovčeg dijaloga s Beograda, odnosno, kako je rekao, to je "ubistvo dijaloga s predumišljajem".

Đurić je gostujući u Novom jutru na TV Pink, rekao da je pripadnik opozicionog protesta "1 od 5 miliona" Dragana Ðilasa, Slobodan Petrović glasao za donošenje te platforme u Skupštini Kosova.

 

- Srpska lista je politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji koja je osvojila više od 90 odsto glasova naših sunarodnika u našoj južnoj pokrajini. Ona je nastala od ideje da Srbi na Kosovu i Metohiji ne treba da se dele politički pred Albancima, već da treba da nastupaju složno i jedinstveno - kazao je Ðurić.

On je ukazao da je više od 90 odsto Srba na KiM taj "državotvorni, nacionalno odgovorni stav prepoznalo i podržalo Srpsku listu, a na tim izborima za pokrajinske institucije svoje kandidate imali su i pojedini krugovi u međunarodnoj zajednici, koje su podržali Albanci sa idejom da Srbi na KiM budu u više kolona i da budu razbijeni".

Marko Đurić
Marko Đurić, Foto: Printscreen

Slobodan Petrović i njegova struktura su, istakao je Ðurić, najbolja manifestacija upravo takve politike, i zato, dodao je, odaje priznanje Srpskoj listi, koja se uz sve poteškoće sa kojima se suočava, sledeći državnu politiku Srbije, svakoga dana bori za srpske interese na KiM.

- Pored svih problema, Srpska lista uspeva i da raskrinkava laži koje Priština plasira preko Slobodana Petrovića i njemu sličnim - rekao je Ðurić.

On je rekao i da Slobodan Petrović umesto da protestuje protiv svega onoga što protiv Srba rade Albanci na KiM, protiv anticivilizacijskih taksi, napada na "Trepču" i ostalog, podržava proteste "1 od 5 miliona".

 

Dodao je da je to čovek koji je podržao i dao kvorum u Skupštini Kosova da se izglasa platforma u kojoj se najdirektnije nalaže da jedino rešenje za KiM može da bude puna nezavisnost.

- Njihov, ''1 od 5 miliona'' Slobodan Petrović, podržao je da se donese ta platforma u Skupštini Kosova. Imamo zvaničan listing koji to dokazuje. On je javno podržao usvajanje ove platforme na čelu s (Fatmirom) Ljimajem - rekao je Ðurić.

- Ovo je veoma ozbiljan napad na budućnost Srba i Albanaca. I to bez preterivanja - istakao je Ðurić.

Direktor kancelarije za KiM je rekao da je jedini razlog zbog koga se albanski ekstremisti suzdržavaju da, kako oni smatraju, dovrše posao koji su započeli 17.marta 2004.godine, to što znaju da danas u Srbiji postoji drugačija klima i zrelost i spremnost da se državni i nacionalni interesi na KiM zaštite.

- Što se tiče međunarodne zajednice, čak je i državni sekretarijat SAD registrovao kontinuirane napade na Srbe na KiM i preko 100 napada za samo šest meseci. Na srpsku imovinu, fizičke napade i ugrožavanje njihove bezbednosti. To pokazuje da je na KiM stvorena toksična anti-srpska klima u kojoj se albanske političke strane i njihovi predstavnici takmiče u tome ko će da bude grđi i gori prema Srbima – rekao je Đurić.

Kako kaže, oni su usvojili pregovarački tim na čelu sa Fatimom Ljimajem, čovekom koji je svojim rukama ubijao i silovao desetine civila.

- Oni su njega stavili na čelo pregovaračkog tima i to nam govori jasno koliko oni ne žele bilo kakav dogovor. A sa druge strane govore kako su tobože za nastavak dijaloga i za razgovor – rekao je Đurić.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi