LAZANSKI KONAČNO O NAORUŽAVANJU SRBIJE Amerikanci će nam uvesti SANKCIJE?! Jedan pogrešan korak nas deli, ali predsednik Vučić je izveo neverovatan manevar!

Kupovina kineskih raketnih sistema je dobrodošla, ali Srbija mora da pazi da tom kupovinom ne prizove američke sankcije. U tom smislu bi trebalo tumačiti i izjavu srpskog predsednika datu u Pekingu.

Miroslav Lazanski
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen: Youtube

Jedna od tri ključne tačke u razgovorima srpskog i kineskog predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga jeste, pored kineske podrške u odbrani teritorijalnog integriteta Srbije i dolaska novih investicija - saradnja u nabavci vojne opreme i naoružanja.

- Predsednik Kine dao je zeleno svetlo za vojnotehničku saradnju sa Srbijom - rekao je Vučić u Pekingu.

POSTAJE SLEDEĆA ČLANICA EU Naša zemlja sused ulazi u Evropsku uniju?!

Već nabavljamo dve bespilotne letelice, tražili smo od Kineza transfernu tehnologiju i nou hau za našu bespilotnu letelicu "Pegaz" , a razmišljamo i o kineskim raketama srednjeg dometa zemlja-vazduh.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Predsedništvo Srbije

Srbija je zainteresovana za kupovinu kineskih dronova "Ving lung", kao i za PVO sistem FK 300.

MOĆNA PORUKA POGLAVARA SPC NA USKRS Kosovo i Metohija nije jaram na vratu Srbije!

Za srpski dron "Pegaz" iz Kine bismo mogli da nabavimo i elektroniku i avioniku, objašnjava nam vojni analitičar Miroslav Lazanski. Prema njegovim rečima, u obzir bi mogla da dođe i kupovina vođenih projektila, jer "Pegaz" je izviđački dron koji nije naoružan.

Vojska Srbije, nikinci, naoružanje, Alas, Nora, Oganj, Lazar
Vojska Srbije, nikinci, naoružanje, Alas, Nora, Oganj, Lazar, Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Za razliku od "Pegaza", koji je čist izviđački dron, "Ving lung" je borbeni dron, sličan američkom "Predatoru".

CELA SALA APLAUDIRALA VUČIĆU Nakon ovih njegovih reči, ovacije u Pekingu nisu mogle da stanu: Često sam bio pod pritiskom raznih strana, ali nikada Kine

Raketni sistem FK300, prema mišljenju Lazanskog, manje je sofisticiran od ruskog S-300, ali je zato i osetno jeftiniji.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI IZ PEKINGA Putin nam daje naoružanje! Uskoro uzvraćamo Prištini za takse, idem u Berlin uz podršku Kine i Rusije!

Međutim, Lazanski upozorava i na izjavu srpskog predsednika, koji je rekao da se razmišlja o kupovini kineskog naoružanja uz zadršku da treba pripaziti da Srbija time ne izazove sankcije nekog drugog, najverovatnije Amerike.

- On je rekao da ćemo razgovarati o tom sistemu ako kupovinom ne ugrožavamo odnose sa drugim državama i u smislu da nam se nametnu sankcije. Jer Amerikanci su rekli svima onima koji kupuju rusko oružje da će dobiti sankcije. Čak i Egipćanima. Mi kupujemo ruske sisteme i zasad, hvala bogu, izbegavamo sankcije. Ali ako bismo podigli nivo kupovine i počeli da kupujemo od Kineza, ne znamo da li bi nas Amerikanci stavili pod neku vrstu ekonomskih sankcija. Tako da je priča o tom sistemu još pipanje terena, ali se još nismo odlučili da kupimo taj kineski sistem - komentariše Lazanski.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE IZ PEKINGA! Na ručku sa svetskim liderima, Sji Đinping je učinio ovo i pokazao šta misli o Vučiću! Gest o kome će brujati ceo svet (FOTO)

Voleo bih da kupimo raketne sisteme i od Rusa i od Kineza, ali u tom pokeru moramo da pazimo da ne izazovemo ekonomske sankcije Amerike i Zapada, pa da budemo na većoj šteti nego na dobiti, zaključuje Lazanski.

TAMO DALEKO Kineski domaćini priredili program u čast predsednika Vučića i srpske delegacije - Odsvirali pesmu od koje zadrhti srce svakom Srbinu (VIDEO)

EKSKLUZIVNO! TRANSKRIPT RAZGOVORA VUČIĆA I PUTINA Dragi prijatelju, pritiskaju nas zbog Kosova... Rusija sve zna - Putin pomenuo VOJNU PODRŠKU!

PREDSEDNICI U PEKINGU Vučić čestitao Uskrs Vladimiru Putinu na ruskom jeziku! Glavna tema Kosovo, rešenje na pomolu! (FOTO)

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi