VUČIĆ UPOZORAVA Bezbednosna situacija na Kosovu sve gora! Posle sastanka u našu redakciju stiglo važno saopštenje!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike i predsedavajućeg OEBS-u Miroslava Lajčaka.

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije

* Vučić se sastao sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike i predsedavajućim OEBS-u Miroslavom Lajčakom

* Predsednik izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije

* Upozorio da Priština jednostranim i provokativnim aktima izaziva napetost i pogoršanje bezbednosne situacije

Predsednik Vučić je izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije i upozorio da Priština jednostranim i provokativnim aktima izaziva napetost i pogoršanje bezbednosne situacije. On je ministru Lajčaku posebno ukazao na manipulacije sa navodnim trovanjem prilikom prebrojavanja glasačkih listića i to isključivo kosmetskih Albanaca, upitavši koji je to otrov koji deluje na nacionalnoj osnovi i zatraživši da se sprovede sveobuhvatna istraga, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

"Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost što Slovačka, uprkos pritiscima, istrajava na principijelnom stavu da ne prizna tzv. Kosovo. Imajući u vidu i predsedavanje Slovačke OEBS-u, on je naglasio da je veoma važno da ta organizacija sačuva statusno neutralan pristup, posebno u radu njihove Misije na Kosovu i Metohiji", saopšteno je.

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije

Šef slovačke diplomatije Lajčak je rekao da je Zapadni Balkan u fokusu predsedavanja Slovačke OEBS-u i da sa velikom pažnjom prati situaciju na KiM.

Britanski ambasador od Vučića i Vulina popio dva šamara od kojih se neće oporaviti za života! (FOTO)

AUTOR: J. Đondović DATUM I VREME: 17.10.2019. 07:53 - 17.10.2019. 08:38 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao je juče Nikolasa Abota, ambasadora Velike Britanije u Prištini, na čijim su izborima pobedili Aljbin Kurti i njegov pokret „Samoopredeljenje" objavivši uz pitanje fotografiju Kurtija i Abota ispod zastave velike Albanije.

Predsednik Vučić i ministar Lajčak su se saglasili da su odnosi dveju zemalja veoma dobri i da intenzivan politički dijalog doprinosi i napretku ekonomske saradnje.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Comi
  17/10/2019 - 23:10
  Nas predsednik se bori kao lav!
 • Korisnik: Nikola87
  17/10/2019 - 20:10
  Stvaraju napetost u regionu kao i uvek!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi