MEDIJSKE EKIPE USLIKALE SA BRODA Brankov most ima novi izgled, građani nisu imali predstavu da je ovakva promena moguća preko noći! (FOTO)

Puštena rasveta na Brankovom mostu u Beogradu.

Goran Vesić, Brankov most
Goran Vesić, Brankov most, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Dekorativna rasveta na Brankovom mostu u Beogradu, koji je osvetljen sa 346 reflektora, večeras je puštena u rad čime je najavljeno sutrašnje puštanje novogodišnje rasvete u srpskoj prestonici.

Goran Vesić, Brankov most
Goran Vesić, Brankov most, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Medijske ekipe su puštanje u rad rasvete na Brankovom mostu pratile sa broda kojim su se provozale zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, koji je rekao da je taj most konačno osvetljen onako kako treba da budu osvetljeni mostovi.

Brankov most
Brankov most, Foto: Facebook/Goran Vesić

Pročitajte još

Kako je precizirao, Brankov most je osvetljen sa 346 reflektora sa obe strane koji su kompjuterski povezani. "To znači da možemo da radimo različite animacije.

Trenutno se na mostu menjaju boje srpske zastave i to ćemo moći da radimo kada nam dođu gosti iz drugih zemalja, u bojama zastava tih zemalja, kao i da ispisujemo određene poruke", rekao je Vesić i dodao da je osvetljenje Brankovog mosta koštalo milion evra manje nego osvetljenje na Mostu na Adi.

Brankov most
Brankov most, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Večeras je, naveo je, osvetljena i Bajrakli džamija sa 61 reflektorom i dodao da je ovo najava za novogodišnju rasvetu u Beogradu, koja će biti puštena sutra uveče na ukupno 122 lokacije.

"Ukupno ćemo postaviti 2.769 svetlećih figura, 198 svetlosnih zastora i oko 3.400 lančanica tako da će posle Madrida, Beča, Moskve i Londona, i Beograd od sutra imati novogodišnju rasvetu", dodao je Vesić. Naveo je da je veoma ponosan što javna rasveta u srpskoj prestonici radi veoma kvalitetno.

"Osim što smo osvetlili Brankov most, osvetlićemo i druge javne objekte. Osvetljena je Kalemegdanska tvrđava, što smo uradili prošle godine, kao i čitav niz drugih javnih objekata.

Goran Vesić, Brankov most
Goran Vesić, Brankov most, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Svaka nova fasada u gradu koja se obnavlja dobija rasvetu. Uredili smo skoro 500 fasada, a sada će ih biti još više s obzirom da smo usvojili odluku da to možemo da radimo zajedno sa stanarima", dodao je Vesić.

"Obradović se danas nije pojavio kao i svaka kukavica da objasni kako to nije fašista!"

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 08.11.2019. 13:51 Za danas je bilo zakazano suđenje zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću koga je tužio lider Dveri Boško Obradović zato što ga je ovaj nazvao fašistom. Goran Vesić, Foto: Printscreen/Facebook Na suđenju se nije pojavio Obradović, što je Vesić ocenio kao kukavički potez i potvrdu da je lider Dveri ono kako ga je i nazvao.

U trenutku dok je brod prolazio pored Beograda na vodi, zamenik gradonačelnika je primetio da je taj deo grada potpuno promenio izgled prestonice.

Brankov most
Brankov most, Foto: Facebook/Goran Vesić

"Pogledajte kako izgleda taj kej koji je potpuno osvetljen za razliku od keja preko puta, što pokazuje da se Beograd lepo razvija i napreduje", dodao je Vesić.

Bonus video - PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi