PUTIN POSLAO UPOZORENJE VUČIĆU? Đilasov kum ga otkucao Rusima, otkrio njegove planove za protest, a onda je stigla hitna poruka u Beograd!

Mlađan Ðorđević, kum lidera Saveza za Srbiju (SZS) Dragana Ðilasa, otkrio je Rusima plan opozicije da isprovocira sukobe demonstranata i policije u Beogradu, a ceo plan su ruske službe bezbednosti zatim predočile predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, piše "Srpski telegraf" pozivajući se na diplomatske i bezbednosne izbore.

Vladimir Putin i Sergej Šojgu
Vladimir Putin i Sergej Šojgu, Foto: EPA/ALEXEI DRUZHININ/

Kako beogradski dnevnik navodi u sutrašnjem izdanju, "razbijene glave građana šefovi SzS iskoristili bi za svrgavanje (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića sa vlasti".

Ceo plan opozicije ruske službe bezbednosti dostavile su predsedniku Vučiću.

Demonstranti upali u RTS
Demonstranti upali u RTS, Foto: Tanjug

"Ðorđević godinama odlazi u Rusiju, pokušavajući da se pozicionira kao strateški partner Moskve u Srbiji. Krajem januara, kao Ðilasov glasnogovornik, jurio je političare lobirajući za podršku kumu da se ponovo vrati na vlast", navode izvori lista.

Kako dodaju, Ðorđević je pred sagovornike izašao s konkretnim planom opozicije da izazove krvavi scenario.

Protest, neredi, Beograd
Protest, neredi, Beograd, Foto: Alo!/Dejan Briza

"Ceo plan koji su Ðilas i (lider Dveri Boško) Obradović preko Ðorđevića prezentovali Rusija je prosledila Srbiji, kao i Putinovo upozorenje da se sprema rušenje predsednika Srbije", navode izvori "Srpskog telegrafa".

U planu je do tančina najavljeno sve ono što su Ðilas i Obradović pokušali da ostvare tokom proteklog vikenda, piše list.

"Cela akcije je sprovedena prema unapred smišljenom planu. Prvi korak predviđa napad na državnu televiziju. Ðilas, Obradović i ekipa nadali su se da će time isprovocirati policiju i da će doći do sukoba s njihovim pristalicama", navode dalje izvori lista.

Vučić i Putin ispred Hrama Svetog Save
Vučić i Putin ispred Hrama Svetog Save, Foto: Privatna arhiva

Prema pomenutom planu, u slučaju da policija ne reaguje zbog upada u RTS, bilo je predviđeno da učesnici protesta razbijaju automobile građana i zaposlenih u RTS na parkinzima u blizini javnog servisa.

"Računali su da će policija reagovati ishitreno, da će to biti inicijalna kapisla i da će uslediti obračun naroda sa policijom", dodaju izvori "Srpskog telegrafa".

Kako dodaje beogradski dnevnik, strategija rušenja šefa države predviđala je i plan B.

Protest
Protest, Foto: Tanjug

"Rezervna varijanta, koju su pokušali da realizuju, bio je pokušaj upada i blokada zgrade Predsedništva dok je u njoj Aleksandar Vučić. Vođe protesta poručuju da su spremne da i direktno uđu u sukob s policijom, da napadnu neku policijsku stanicu, ali i da upadnu u još neke državne institucije, poput parlamenta i Vlade Srbije", dodaju izvori lista.

Kako navode, umesto podrške, Ðorđević se u Srbiju vratio praznih ruku, bez Putinove pomoći, ali su zato ruske službe sačinile spisak svih poteza opozicije i prosledile ih vlastima u Beogradu.

Povezane vesti

 • Korisnik: miki
  18/03/2019 - 20:23
  To smo i mislili,da je sve namesteno i podmuklo.Briga njih za narod,njih je briga jedino da se docepaju vlasti pa da opet cerupaju drzavu
 • Korisnik: Demi
  18/03/2019 - 19:33
  Pre ili kasnije sve opozicione tajne ce se saznati.
 • Korisnik: aca
  18/03/2019 - 17:20
  Pa svima se smucio idiot.
 • Korisnik: sasa
  18/03/2019 - 15:22
  Njegova nedela na svakom koraku ali traziti krvoprolice medju srbima to je dno.
 • Korisnik: Deda
  18/03/2019 - 14:55
  Ako se ovako nastavi dobićemo libijsku demokratiju, blagostanje i slobodu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi