POTPUNO SU NEMOĆNI, ZATO PRAVE OVAKO SUMANUTE POTEZE Evo objašnjenja zašto Šiptari uvode taksu na srpske proizvode!

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da je današnja odluka Prištine da podigne takse na srpske proizvode na 100 odsto sulud i potpuno nepotreban potez, koji pokazuje svu nemoć Prištine.

Kosovo
Kosovo, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Drecun je dodao da taj potez ne treba posmatrati izolovano i objasnio da su Albanci u Prištini iskoristili kao povod za podizanje taksi nezadovoljstvo što nisu članica Interpola.

- Iskoristili su to nezadovoljstvo da nastave sa pogoršanjem odnosa sa Beogradom i otežavanjem komunikacije Beograda sa srpskim narodom na KiM, kao i položaj ostanka srpskog naroda u južnoj pokrajini - rekao je Drecun za TV Pink.

Kaže da će Albanci, dugoročno gledano, imati za cilj da potpuno prekinu nastavak dijaloga u Briselu, normalizaciju odnosa, kao i da iznegnu bilo koju obavezu koju su preuzeli da realizuju.

Bojim se da će imati za cilj i da otežaju što je više moguće život Srbima na KiM, kaže Drecun i dodaje da se istovremeno pred svojom javnošću pravdaju što su doživeli strahovit udarac i neuspeh u pokušaju da postanu clanica Interpola.

- Sada je očigledno da su u bezizalnoj situaciji, više ta moć koju imaju SAD i koju koriste da podrže tu lažnu državu ne može uvek da im pomogne i oni su sada svesni te situacije. Sada su u velikom problemu gde ne mogu da se ponašaju politicki racionalno i ne mogu da shvate koji je put kojim bi trebali da idu - navodi Drecun.

Smatra da Beograd treba da insistira da se nastave razgovori u Briselu i to što pre, kao i da je potrebno vršiti pritisak na međunarodnu zajednicu - posebno one države koje mogu da utiču na Prištinu.

Dodaje da postoji i mehanizam pritiska na Prištinu i od strane srpskog naroda na KiM preko njegovih izabranih predstavnika u parlamentu u Prištini.

- Mislim da nas očekuje period veoma turbulentnog i napetog stanja između Srba i Albanaca, odnosno Beograda i Prištine i treba našim smirenim potezima izazvati reakciju i zapada da Prištinu natera da se politički racionalno ponaša, jer ovo je otišlo predaleko i ne može se tolerisati - kaže Drecun.

Navodi da ako se nastavi sa ovakvim jednostranim potezima, moze se desiti da ćemo ubrzo doći u situaciju da i Srbija preduzme kontra mere, koje će usloviti lancanu reakciju.

- Svi ćemo biti u velikom problemu i ništa neće moći da se radi na smirivanju te situacije - zaključio je Drecun.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Tanja
  22/11/2018 - 06:09
  Ovo nije objašnjenje i opravdanje za Šiptare! Ovakve njihove odluke nisu normalne, vidi se da su načisto poludeli!
 • Korisnik: ana
  22/11/2018 - 05:06
  Sramota je kako se Albanci izivljavaju
  • okano @ana
   22/11/2018 - 08:27
   Sta reci a ne zaplakati
 • Korisnik: Dijego
  22/11/2018 - 00:33
  Njima je jedini izlaz da se povuku i da odgovaraju kada ih Hag bude pozvao.
 • Korisnik: Mare
  21/11/2018 - 23:27
  Ovo sramotna odluka Prištine je odgovor na veliku pobedu Srbije u Interpolu!
 • Korisnik: aki
  21/11/2018 - 23:16
  nema objasnjenja za siptare
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi