NAJGORA LAŽ ŠIPTARA DO SADA! Haradinaj govorio o taksama pa skrenuo na ubistva, optužio Srbiju kao nikada do sada!

Transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku interni proces i potpuno u skladu sa kosovskim Ustavom, rekao je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: Tanjug

Kako prenosi "GazetaExpres", Haradinaj je to rekao dan nakon što je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio Prištinu da sada nije vreme za formiranje vojske i da će se, ako ne odustane, suočiti sa posledicama.

- Stvaranje vojske naredne nedelje je unutrašnji proces, u skladu je sa najnaprednijim Ustavom u svetu. Ustav koji sadrži sve vrednosti demokratije - tvrdi Haradinaj.

On je rekao da su prištinske vlasti o formiranju vojske imali razgovore sa svim zainteresovanim stranama. NATO ima veliku težinu i može da izrazi mišlje, ali Kosovo je uvereno da nikada neće dovesti u pitanje odnoe sa tom vojnom alijansom.

Kosovski premijer je rekao i da ga niko ne može primorati da ukine takse ali, kaže, ne isključuje mogućnost da Beograd inscenira čak i nečiju smrt na severu Kosova da bi optužio Prištinu za humanitarnu krizu.

Kosovo
Kosovo, Foto: B.A.

- Ne isključujem mogućnost insceniranje nekih smrtnih slučajeva na Kosovu da bi nas optužili da se to desilo zbog nedostatka hrane, nakon uvedene mere stopostotno povećanog poreza na srpske proizvode. Ali, kosovske institucije su šampioni u primeni ljudskih i humanitarnog prava - kaže Haradinaj, prenosi "Bota sot".

On tvrdi da na Kosovu niko nije zainteresovan za izazivanje nestabilnosti, i da je za destabilizaciju jedino zainteresovan "zvanični Beograd".

Haradinaj je na današnjoj sednici parlamenta rekao da se "Srbija mobilisala" da predstavi Kosovo kao zemlju koja pokušava da stvori nestabilnost u regionu stvaranjem vojske.

- Pitanje vojske je unutrašnje pitanje naše države - rekao je, i nastavio da kosovska vojska ni na koji način ne ugrožava odnose Prištine s NATO.

Obraćajući se poslanicima, Haradinaj je optužio Srbiju da vodi propagandu protiv Kosova i da kosovski problem pokušava da reši arogancijom.

- Srbija se žali da Kosovo nije ispunilo Briselski sporazum. Intenzivirala je diplomatsku aktivnosti da bi predstavila Kosovo kao zemlju van bezbednosne kontrole jer, prema njima, Kosovo pokušava da formira vojsku i stvori destabilizaciju. Mi radimo na miru, a jedini koji su zainteresovani za bilo koji scenario destabilizacije je zvanični Beograd - rekao je Haradinaj.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Miloš
  07/12/2018 - 09:53
  Kakva je ovo lažovčna,Srbija će slaviti taj dan kad Haradinaj završi iza rešetaka!
 • Korisnik: Dehan
  07/12/2018 - 09:40
  ovo je veliki bezobrazluk pa nije Srbija za sve kriva
 • Korisnik: Dehan
  07/12/2018 - 09:38
  Haradinaj bi za sve da optuzi Srbiju
 • Korisnik: Boza
  07/12/2018 - 09:36
  Ljdski je sigurno da trgujete organima
 • Korisnik: bane
  07/12/2018 - 08:57
  Udaraj po Srbiji, sta bi drugo i radio.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi