EVO ZAŠTO ENGLEZI MRZE SRBE! Istoričari dali logičan razlog zbog kojeg nam Britanci vekovima uništavaju živote!

Istoričar Momo Pavlović dodaje da su Britanci bili za to da se Srbima u Prvom svetskom ratu oduzmu severne teritorije kako bi se rat lokalizovao.

Vojska London Velika Britanija
Vojska London Velika Britanija, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Istoričari kažu da imperijalistički ciljevi Velike Britanije uvek bili u sukobima sa Srbijom, a akademik Dragoljub Živojinović navodi činjenice.

Dragoljub kaže da je u prvoj polovini 19. veka Velika Britanija štitila interese Turske na štetu Srbije. Na Berlinkom kongresu održanom 1878. godine tražili su da se Srbija odrekne nekih teritorija na istoku u korist Turaka.

Velika Britanija
Velika Britanija, Foto: Profimedia

Bila je prva zemlja koja je prekinula diplomatske odnose nakon atentata na kraljevski par Obrenović. To je trajalo tri godine. Takođe je podržala aneksiju 1908. nasilno pripajanje Bosne od strane Austrougarske. Protiv nas su bili i u oba balkanska rata, piše Srbija danas.

Istoričar Momo Pavlović dodaje da su Britanci bili za to da se Srbima u Prvom svetskom ratu oduzmu severne teritorije kako bi se rat lokalizovao. Bili su i za stvaranje velike Albanije da Srbi ne bi izašli na more.

Britanska tajna služba je uložila veliki novac u prevrat 27. marta 1941. zbog koga je Srbija uvučena u Drugi svetski rat. Otvaranjem novog fronta Britanci su smanjili gubitke, a to je bilo pogubno za srpski narod.

Povezane vesti

 • Korisnik: XXL
  20/02/2019 - 23:58
  Drugim rečima britanski anglosaxonski ostrvski kolonijalni licemeri koji još uvek drže neke zemlje pod kolonijom uobličenom u Komonvelt.
 • Korisnik: Istina
  20/02/2019 - 23:40
  Zasto Anglosaksonci mrze Srbe? Zato sto su Srbi uvek bili uz Ruse. Zasto oni mrze Ruse - bilo bi bolje pitanje.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi