PREDSEDNIK VUČIĆ NA SABORU SPC "Jedan od vladika mi je rekao..." Ove reči o Kosovu će boleti svakog Srbina

Glavna tema odnosi državnog vrha i crkve!

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Sabor SPC
Sabor SPC, Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

- Razgovarali smo dva i po sata. Situacija je teška. Otvoreno smo diskutovali i pokušavamo da napravimo jedan racionalan odnos u budućnosti.  Govorio sam iskreno i otvoreno o onome što tišti naš narod i čini mi se da smo se dobro razumeli, i da svi radimo u interesu naše otadžbine Srbije. Govorili smo i o odnosu Republike Srbije i Sprske, o našem memorijalnom centru Jasenovcu. Posle otovrene diskusije sa pojedinim episkopima, ja sam govorio istinu, iskreno, otvoreno, i rekao da nekada nismo bili u saglasju sa realnošću i da nas je to skupo koštalo. Ne bih voleo da nam se iste stvari dešavaju sada. Verujem u plodotvornost sastanka, mislim da je crkva važan činilac i da treba da je čujemo. Pred nama je težak period, ja sam izneo sve svoje brige. Mislim da je patrijarh odlično razumeo moju brigu, a neko mora da donosi teške ovozemaljske odluke. Jedan od vladika je rekao "šta god da uradiš Vučiću, bićeš kriv". Moje je da nastavimo da se borimo, da izvučemo maksimum iz svega što možemo da dobijemo, da čuvamo mir, stabilnost, ali da ne pristajemo na ucene. Hvala Njegovoj Svetosti i episkopima, kao i predsedniku Dodiku koji je dobro razumeo državnu poziciju Srbije. Nastavićemo da radimo u najboljem interesu naše zemlje - rekao je Vučić.

- Imali smo otovoren razgovor i hvala što sam pozvan. Video sam iskrenost u pristupu predsednika Vučića. Srbija mora da im teritoriju koju će efektivno kontrolisati - rekao je Dodik.

- Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji. Situacija je teška. Uzdamo se u Boga i naše prijatelje. Predsednik se junački bori i ne sumnjamo u njegove dobre namere. Ja mu se divim i želim mu sve najbolje. To je stva i moj i Sabora - rekao je patrijarh Irinej.

ZAPUŠIO USTA AMERIČKOM AMBASADORU! Generalu Lazareviću pukao film: Skote, zašto ćutite o jednoj istini!

Predsednik se, kako je ranije rečeno, u popodnevnom delu zasedanja obratio članovima Sabora, sa kojima je imao priliku da razgovara na temu aktuelne situacije u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali i drugim pitanjima od značaja za Srbiju i srpski narod uopšte, kao i za odnose države i crkve.

Zasedanju Sabora, u Patrijaršiji, prisustvovao je i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, na poziv srpskog patrijarha.

Predsednik Vučić je juče izjavio da je ponosan što će imati priliku da prisustvuje Saboru SPC na kojem će, kako je najavio, govoriti o KiM, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili ''njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu''.

LAZANSKI DIGAO SRBIJU NA NOGE U SINOĆNOJ EMISIJI Stiže gigant iz Nemačke, počinje četvrta tehnička revolucija!

On je, odgovarajući na pitanja novinara o očekivanjima od Sabora, imajući u vidu da pisanje medija da su neke vladike protiv njegovog obraćanja, naglasio da je za njega velika čast što će prisustvovati tom događaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.

- Uopšte se neću se libiti da onima koji su tražili moju anatemu i govorili najlošije stvari o meni odgovorim, ne uvredama, nego činjenicama i da govorim o budućnosti Srbije - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Ognjen Radošević

 SZS HOĆE DA ZABRANI VOLJU NARODA Antić: Ovakvih ideja bi se stideli i najokoreliji totalitarni režimi, a kamoli demokratske zemlje

Predsednik je zahvalio patrijarhu Irineju na pozivu da učestvuje na Saboru i naveo da će imati mnogo volje i energije da govori o Kosovi i Metohiji, poziciji Srbije danas i odnosu države prema crkvi.

Izrazio je uverenje da će njegovo prisustvo Saboru biti od značaja za dijalog i razgovor onih koji ne moraju uvek isto da misle.

INAUGURACIJA NOVOG PREDSEDNIKA SEVERNE MAKEDONIJE Vučić: Verujem da će dve zemlje otkloniti šumove, koji su postojali

Povodom pisanja medija da su neke vladike protive njegovom učešću na Saboru, Vučić kaže:

- Mogu da kažem koliko je vladika sa oduševljenjem podržalo predlog patrijarha da govorim na Saboru, ali se to nije dopalo Ðilasovim čaušima, pa to nisu javili medijima.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dača
  13/05/2019 - 21:53
  "Šta god uradiš, bićeš kriv". E to je rečenica koja je nažalost istina. Ja ne znam kako ovi, koji ne vide borbu i požrtvovanost predsednika, vide rešenje problema Kosova.
 • Korisnik: petarc
  13/05/2019 - 19:30
  Veoma važan i koristan dijalog SPC i Vučića.
 • Korisnik: Nevena
  13/05/2019 - 14:11
  Saradnja je na odlicnom nivou.
 • Korisnik: Boris
  13/05/2019 - 14:10
  SPC ceni rad predsednika.
 • Korisnik: jana
  13/05/2019 - 13:46
  Predsednik se bori da nam bude bolje.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi