ŠIPTARI SPREMAJU NAPAD NA VUČIĆA I DODIKA Jezive pretnje liderima pred dolazak u Tiranu: Otkriveno šta će se dogoditi sutra u 18h?!

Pokret „Samoopredeljenje”, najekstremnija opcija Albanaca na Kosovu i Metohiji, priprema nasilne demonstracije u Tirani zbog dolaska Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, i Milorada Dodika, predsedavajućeg Predsedništva BiH.

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik
Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Foto: Tanjug

Boiken Abazi, funkcioner ove organizacije, pozvao je Albance da se u sredu, 8. maja, u 18 sati „suprotstave dolasku Aleksandra Vučića i Milorada Dodika” koji, prema njegovim rečima, ugrožavaju albansku naciju. Napisao je i da obojica nisu dobrodošli u Tirani, jer su istovremeno opasnost za pravdu i mir u regionu.

 

- Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su persona non grata u Albaniji. Dana 8. maja, u 18 sati, u Tirani, građani će se okupiti da bi se suprotstavili svojoj rasističkoj i šovinističkoj politici, i da se protive njihovoj poseti Albaniji tokom samita „Brdo-Brioni“ - napisao je Abazi na svom Tviter profilu.

Albanci sa Kosova
Albanci sa Kosova, Foto: EPA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, komentarišući ove pretnje, za „Alo!” kazao da Albanija kao domaćin samita ima obavezu da spreči fašiste da se okupljaju i prete.

- Pokušaj ubistva iz Srebrenice ne sme da se ponovi, odgovornost je na Rami. Šiptari znaju ko je najveća prepreka „velikoj Albaniji“, otuda mržnja i strah - poručio je Vulin.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost, kazao je za „Alo!” da je siguran da će samit iz ugla bezbednosti proći u najboljem redu, da naš bezbednosno-obaveštajni sistem radi svoj posao i ne prepušta ništa slučaju.

SMUČILA IM SE MARIONETSKA DRŽAVA Najjača zemlja Evropske unije povlači priznanje Kosova?!

- Svojim zlonamernim i neprijateljskim, ali iskrenim izjavama, povodom dolaska Vučića i Dodika u Tiranu, Kurti i Abazi pokazuju raspoloženje i stav kosovskog rukovodstva jer im upravo ovi predsednici predstavljaju jedinu prepreku na Balkanu za stvaranje „velike Albanije“. Smatram da je ovo još jedan vid pritiska i zastrašivanja prvenstveno predsednika Vučića na zahteve takozvane kosovske vlade da prizna nezavisnost Kosova, iako znaju da se na ovakav način, nasiljem, pretnjama i bez kompromisa, obraćaju na pogrešnu adresu, budući da srpski narod nije birao svog predsednika da se plaši i popušta pred bilo čijim nametnutim i jednostranim rešenjima - poručio je on.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi