BIVŠI PREMIJER OTKRIO KOJI SU POLITIČARI PRISLUŠKIVANI Koštunica radio za Amerikance, Đinđić za nemačku obaveštajnu službu, a istina o Vuku Draškoviću je šok nad šokovima?

Lider Nove stranke i nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković kaže da je devedesetih godina je celokupna opozicija bila na merama službe.

Vojislav Koštunica, Zoran Đinđić, Vuk Drašković
Vojislav Koštunica, Zoran Đinđić, Vuk Drašković, Foto: Alo.rs

– Ja sam od 1996. bio na merama po nalogu Jovice Stanišića. Mene su nadzirali pod izgovorom ekstremizma i terorizma, kao i Vuka Draškovića. Opravdanje za nadziranje Zorana Đinđića im je bilo da se sumnja da je član nemačke obaveštajne službe, a Koštunicu su sumnjičili da radi za američku službu, navodi Živković.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u kontinuitetu prisluškivan od 1995. godine – nekad i bez ikakvog sudskog naloga – a naročito od 2007. do 2012. godine.

– To je rađeno na jedan posebno perfidan način, preko kontrole telefona 12 do 14 osoba sa kojima je komunicirao - dodao je on.

DAČIĆ O ŠPIJUNIRANJU VUČIĆA! Upozoravao sam na zakulisne radnje i tražio sam smenu u policiji!

Stefanović je novinarima rekao da su dve od tih osoba pristale da im se objave imena, Goran Vesić i Vladimir Đukanović, dok ostali to nisu želeli, a svi su prisluškivani pod sumnjom da su „ekstremisti“, a da protiv njih svih tih godina nikad nije podignuta nijedna prijava niti optužnica za to.

Zoran Živković
Zoran Živković, Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je rekao i da je na isti način i u istom periodu prisluškivan i Tomislav Nikolić, preko praćenja 12 osoba koje su bile s njim u kontaktu, a da ni protiv tih lica nikad nije pokrenut nikakav proces niti podignuta krivična prijava. Stefanović nije želeo da imenuje osobe preko kojih su praćeni Vučić i Nikolić, objašnjavajući da bi bio u nezgodnoj situaciji kada bi to uradio, ali da ako sud odobri, onda nema ništa protiv da mediji „imaju uvid u imena“ koje je Bezbednosnoinformativna agencija (BIA) prisluškivala.

OVO JE CELA SRBIJA NESTRPLJIVO ČEKALA Ana Brnabić otkrila o čemu su razgovarali predstavnici vlasti i opozicije na sastanku!

– Pojavljuju se i informacije o nekim privatnim centrima koji su posedovali opremu za nadzor komunikacija, rekao je on novinarima posle obilaska trećeg Erbasovog helikoptera H-145M koji je isporučen Helikopterskoj eskadrili MUP. Prema mišljenju Stefanovića, iz svega se vidi jasna namera da se prati Vučićeva komunikacija, kao i da je zanimljivo što su mere BIA, a pre nje Resora Državne bezbednosti produžavane godinama i sud je često to odobravao, a da protiv prisluškivanih nije pronađen nijedan dokaz o „ekstremizmu“.

POSTOJAO JE NAČIN ZA SPAS JUGOSLAVIJE Lazanski čekao oproštajni intervju, a onda posvedočio- SVE VREME SMO VEROVALI U LAŽ!

– Komunikacija je praćena samo sa tim ciljem, da bi se Vučić mogao prisluškivati i pratiti njegov rad, konstatovao je on. Stefanović je objasnio da je jedan period prisluškivanja Vučića i Nikolića bio 1995-2000. godine, sledeći 2000-2003, nekad bez ikakvog sudskog naloga, nekad sa njim, a onda je posebno intenzivirano od 2003. do 2012.

Bonus video

Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

 • Korisnik: aco
  03/08/2019 - 00:26
  I danas prodaju Srbiju poput Canka, Cede,Djilasa, Tadica,Trifunovica,Jeremica itd, itd.Ne trebaju nama neprijatelji mi smo sami sebi najveci neprijatelji.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi