PREDSEDNIK U TIRANI NA SASTANKU PROCESA BRDO BRIONI! Kurti proglasio Vučića personom non grata, a onda mu je lider Srbije odgovorom zapušio usta!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Tirani na sastanku Procesa Brdo Brioni

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

- Ja sam danas nedvosmisleno rekao da niko ne može da pomisli da je ukidanje taksi poklon Srbiji. Mi smo već izgubili 300 miliona evra. Albanska dijaspora daje mnogo više novca nego što mi dajemo, kada imate posla sa takvim ljudima, mislim da naš posao nije lak, ali da u krajnjoj liniji dobrom politikom jedino možemo da sačuvamo naše interese.

 

Na pitanje kako komentariše proteste pokreta "Samoopredeljenje" i to što su on i Milorad Dodik proglašeni personama non grata, Vučić je istakao da je umoran, da se lepo najeo suvih kajsija i da nije video Kurtija.

STIGLA DIPLOMATSKA NOTA! Panika u Prištini, palo sve u vodu, piše crno na belo - Kosovo je Srbija!

- Nisam video nigde Kurtija. On mi neće određivati gde sam persona non grata. Te igre neka ostave za svoje lokalne domene. Mogu da rade šta hoće - rekao je Vučić i dodao:

- Priča o mini Šengenu između Prištine i Tirane je nemoguća, to pokazuje da se sve vreme pozivaju na Evropu i da to koriste kao pokriće. To pokazuje da od Sofijskog sabora Albanci ne osećaju tu vrstu podrške od evropskih sila i to nama pravi probleme - kazao je Vučić.

"VESELJI, SAMO TI DOĐI..." Srpski generali su se "baš uplašili" pretnji zločinaca! "Gospodaru Kosova" poručuju sledeće...

Kako dodaje, Albanci su uspeli da pričama o nacionalnom ujedinjavanju naprave da to bude normalno, jer o tome stalno pričaju.

- U skladu sa tim mi ćemo razmatrati kako da reagujemo u budućnosti. Ja mislim da je najvažnije da se ponašamo mirno i staloženo. Razgovarali smo i o evropskom putu Srbije i o unutrašnjim stvarima koje treba da završimo - naveo je Vučić.

Uskoro opširnije...

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi