SMUČILE IM SE PODLE IGRE PRIŠTINE Merkelova i Makron hoće lično da učestvuju u dijalogu o Kosovu, ali za to imaju jedan uslov!

Sledeći susret dogovoren je upravo u Berlinu, i to za 1. jul u Parizu, kako bi se ponovo pokušalo sa pronalaženjem rešenja za nastavak dijaloga koji je zapao u ćorskokak zbog taksa.

Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Emanuel Makron
Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Emanuel Makron, Foto: Tanjug

Angela Merkel i Emanuel Makron nudili su da se direktno uključe u dijalog između Beograda i Prištine ako Kosovo privremeno suspenduje takse.

OVDE čitajte šta se sve dešavalo IZA ZATVORENIH VRATA U BERLINU - Procurili detalji sastanka: Strani diplomata otkriva šta želi Evropska unija!

Najmoćniji evropski dvojac je, kako kaže izvor upućen u dešavanja, u neformalnom delu susreta regionalnih lidera održanog 29. aprila u Berlinu poveo priču o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine.

 

"Spominjala se i mogućnost da se takse koje su uvedene na srpsku robu suspenduju na šest ili četiri meseca, a Merkelova i Makron nudili su da u tom slučaju lično uđu u dijalog između Beograda i Prištine. Kao što se može videti iz daljeg razvoja dogovora, ponuda nije prihvaćena", kaže izvor iz diplomatskih krugova.

AMERIČKI "POLITIKO" OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO IZA ZATVORENIH VRATA U BERLINU: Makron urlao na Haradinaja " Niste u poziciji da bilo šta tražite", a onda isplivali su ovi duboki problemi koji razdiru EU

Sledeći susret dogovoren je upravo u Berlinu, i to za 1. jul u Parizu, kako bi se ponovo pokušalo sa pronalaženjem rešenja za nastavak dijaloga koji je zapao u ćorskokak zbog taksa.

O susretu regionalnih lidera u Berlinu juče se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da Priština neće da ukine takse, ne zato što je sama "čvrsta" u tome, već što je "čvrst" neko ko im je za to dao zeleno svetlo.

"To sam u Berlinu odmah rekao i kancelarki Merkel i francuskom predsedniku Makronu - da Priština neće popustiti, ne zato što su čvrsti, već zato što je neko drugi, ko im je tako rekao, čvrst. Oni nisu verovali... Kako da odbiješ Francusku, Nemačku? Nemoguće. Rekao sam - znam ljude, znam im mentalitet i znam koliko snažne sile mogu da stoje iza njih", kazao je Vučić.

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić
Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi