"OVO NIJE SAMO POLITIČKA STVAR" Ivica Dačić objasnio Đukanoviću sta će mu se desiti ako udari na Srbe

Brutalno

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: EPA

Dačić smatra da se Ðukanović kada je reč o spornom zakonu ''preračunao'' jer je, kako kaže, verovao onima koji misle da je sve u istraživanjima javnog mnjenja.

- Ðukanović se preigrao. Nije shvatio kolika je snaga kada udarite na nešto što nije samo politička stvar, već nešto što je u identitetu i genetskom kodu - rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je primetio da se u litijama u Crnoj Gori, u kojima građani protestuju protiv zakona, mogu videti i funkcioneri vladajuće Demokratske partije socijalista DPS-a i ocenio da to pokazuje da niko nije mogao da veruje da će zakon biti usvojen.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Masanori Jošida

Komentarišući to što su pojedini generali NATO navodno nudili pomoć crnogorskoj vlasti zbog litija koje organizuje Mitropolija Crnogorsko-primorska i da su optuživali Srpsku pravoslavnu crkvu da je ''ruska agentura'', Dačić je kazao da su to gluposti i da će što više napadaju litije, biti i više građana u njima.

Upitan za natpise pojedinih medija da od deset Crnogoraca, njih osam veruje SPC, Dačić je kazao da se po popisu stanovništva, od 10 građana Crne Gore njih sedam izjašnjava da su pravoslavci.

Dodao je da se u vreme socijalističke Jugoslavije, kada, kaže, nije bilo važno da li se neko izjašnjavao kao Srbin ili Crnogorac, oko 50-60 hiljada građana u Crnoj Gori izjašnjavalo kao Srbi.

- Danas se iza pitanja da li si Srbin ili Crnogorac, krije nečija budućnost što je mnoge građane navelo da razmišljaju kako će se izjasniti - rekao je Dačić.

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi