VEDRANA RUDAN PITALA VUČIĆA DA LI ĆE HRVATSKA NAPASTI SRBIJU Predsednik joj dao odgovor zbog koga se Hrvatima puše uši!

Sinoć je bilo burno u emisiji "Hit tvit".

Aleksandar Vučić, Vedrana Rudan
Aleksandar Vučić, Vedrana Rudan, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da Srbija sa Hrvatskom, uprkos problemima iz prošlosti, imati u budućnosti mnogo bolje odnose nego što su bili pre i poručio da će i Srbi i Hrvati morati odogovornije da se ponašaju i sarađuju kako bi opstali u budućnosti.

"Stvarno mislim da će u u budućnosti, uprkos činjenici da su Hrvati najmanje popularni u Srbiji, a Srbi u Hrvatskoj, da će Srbi i Hrvati morati da budu, ne u istoj državi, već da će morati da budu zajedno i da se zajednički surpostavlaju različitim problemima koji će dolaziti spolja ako žele da opstanu", rekao je Vučić.

Kako je rekao, svi zajedno ćemo morati da se odgovornije ponašamo ukoliko želimo da opstanemo.

Aleksandar Vučić, Vedrana Rudan
Aleksandar Vučić, Vedrana Rudan, Foto: Printscreen

Hrvatska književnica Vedrana Rudan zapitala je prethodno Vučića, u emisiji Hit tvit na Pinku, zašto se ne bi nakon 30 godina stavio "krst" na taj "odvratni rat i zašto stalno izvlačimo leševe i ubijene roditelje?".

"Mislim da je problem u političarima, a ne u običnim ljudima... Jeste li vi mirotvorac, a oni divljaci koji ne daju?", zapitala je Rudan predsednika Srbije.

Vučić je rekao da to ne može da se dogodi još, zato što Hrvati "obično traže od nas da se posipamo pepelom, da se izvinjavamo i da se nikada ne setimo Jasenovca".

"A, ovde govore samo o onome što bismo samo mi želeli da čuejmo i to tako ide", dodao je Vučić.

Rudan je pitala da li misli da se u Srbiji "izvlači" Jasenovac, pa ove jame i one jame i da li možemo prestati sa tim zbog dece?

Vučić je odgovorio:

"Ako bi neko bio u stanju da prestane sa tim, mi bi bili spremni da kazemo "u redu je da prestanemo". Prihvatam da prestanem odmah, samo da nam sutra ne kažu kako su u domovinskom ratu Srbi agresori i ovakvi ili onakvi, ali, oni neće da prekinu. Oni (u Hrvatskoj) će reći da je to zalog za budućnost i da Srbija to mora da prizna", dodao je Vučić.

Rudan je, takođe, prethodno pitala Vučića zasto se kao predsednik najveće zemlje na Balkanu više ne posveti miru i da li zaista misli da postoji šansa da Hrvatska napadne Srbiju, odnosno - zašto se Srbija naoružava i ko je može napasti.

"Ne misilim da je to realno (da Hrvatska napadne Srbiju), ne svakako u ovom trenutku, ne ni u budućnosti", rekao je Vučić i zapitao Rudan da li neko misli da Srbija treba da bude bez vojske.

Aleksandar Vučić, Vedrana Rudan
Aleksandar Vučić, Vedrana Rudan, Foto: Printscreen

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi