HARADINAJ PRETI! SRUŠIĆU VUČIĆA NA ULICI: Premijer lažne države Kosovo PRIŽELJKUJE HAOS U BEOGRADU!

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj otvoreno je zapretio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će ga nasilno srušiti sa vlasti

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: Ognjen Radošević

Pre nego što je doživeo totalni debakl povodom odbijanja prijema lažne države Kosovo u Interpol, Ramuš Haradinaj je pompezno najavljivao da će vlast u Prištini zabraniti uvoz sve robe iz centralne Srbije, što će, po njegovoj proceni, za najviše mesec dana dovesti ili do priznanja Kosova ili do nasilnih demonstracija u Beogradu i rušenja Vučića!

Šalja za prljave poslove

Vlada u Prištini je, inače, donela odluku o zabrani prometa sve robe koja na pakovanju ili u deklaraciji nema oznaku 'Republika Kosovo'. To u praksi znači da je zabranjen uvoz i promet robe iz Srbije i BiH, odnosno Republike Srpske.

Ova kriminalna odluka, koja direktno ruši sporazum Cefta o slobodnom prometu roba i usluga u regionu, ima za cilj, objasnio je Haradinaj, da satera Vučića u ćošak!

- Taksa od deset odsto za srpske proizvode i žalbe srpske države kod relevantnih međunarodnih instanci kojima se traži ukidanje te odluke daju za pravo da se shvati da mi Srbiji dajemo nešto. A svuda u svetu se komentariše da, ako Kosovo nešto da Srbiji, ona će ga priznati kao državu... - 'objasnio' je Haradinaj, a onda najavio totalnu blokadu.

- Još bi bolje bilo stoprocentno zaustavljanje robe iz Srbije. To bi Vladu u Beogradu nateralo ili da u roku od 30 dana podnese ostavku ili da u tom roku prizna nezavisnost Kosova - rekao je Haradinaj.

Nešto ranije kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja primio je naredbu da onemogući prodaju i uvoz robe na čijim deklaracijama piše 'Kosovo i Metohija', 'Kosovo Unmik' ili 'Rezolucija 1244', i da omogući prolaz samo robi sa oznakom 'Republika Kosovo'.

"Nakon dojave građana i inspekcije koja je proveravala sertifikate, Šalji je izdata naredba da sprovede zabranu prodaje ovih proizvoda na svim prodajnim mestima, kao i njihov ulazak na Kosovo. Nakon toga Šalja je prosledio naredbu kosovskoj tržišnoj inspekciji sa zahtevom da se roba sa pomenutim oznakama na deklaraciji odmah ukloni iz prodavnica. Ova naredba se odnosi i na robu sa svakom drugom etiketom, osim za proizvode na čijoj deklaraciji piše 'Republika Kosovo'. Šalja je potom i od kosovske carine zatražio da spreči ulazak svake robe koja u deklaraciji ima takve oznake", prenosi prištinski list 'Koha ditore' i dodaje da je povod za ovu meru to što se na rafovima na Kosmetu može naći roba s deklaracijom 'Kosovo i Metohija'.

Vlada u Prištini je uoči nastavka dijaloga u Briselu 8. novembra odlučila da za deset odsto poveća porez na robu iz Srbije i BiH.

Suludi potez

Ljajić: EU da reaguje!

U okviru CEFTA ne postoji mehanizam za kažnjavanje Prištine zbog odluke o zabrani uvoza srpske robe. EU bi trebalo da izvrši veći pritisak na Prištinu da povuče mere. Oni su pokrovitelji Cefta, ističe ministar trgovine Rasim Ljajić.

Komentarišući ove skandalozne pretnje iz Prištine, predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da se Haradinaj malo zaigrao ako misli da kroji Vladu u Beogradu.

- Haradinaj da nama kroji vlast u Beogradu? Opasno se taj zaigrao! Pre će biti obrnuto! Sulud je potez da se uvodi zabrana za svu robu iz Srbije! To je potpuno ludilo, koje će potpuno destabilizovati situaciju na Kosovu i Metohiji i učiniti nemogućim nastavak dijaloga Beograda i Prištine. To je verovatno i pravi cilj ovih mera. Taj trgovinski rat koji nam objavljuje sada je već ozbiljan izazov i za međunarodnu zajednicu. Takvo ratoborno i ekstremno ponašanje je apsolutno neprihvatljivo i kao bumerang će se vratiti Albancima na Kosovu - poručuje Drecun.

Evropska unija i drugi međunarodni faktori koji su garant sporazuma Cefta do zaključenja ovog izdanja nisu se uopšte oglašavali i nisu kritikovali kriminalne poteze ekstremista iz Prištine.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 • Korisnik: Deki76
  21/11/2018 - 09:54
  Ovaj kriminalac vise ne zna sta prica. Trebao bi u neku zdravstenu ustanovu da proveri zdravlje.
 • Korisnik: Goran
  21/11/2018 - 09:11
  Oni uvek prizeljkuju haos i nerede.
 • Korisnik: marija
  21/11/2018 - 09:08
  Od njih ne mozemo da ocekujemo nista normalno.
 • Korisnik: Lazar
  21/11/2018 - 09:00
  Haos je njemu u glavi,to smo svi videli.
 • Korisnik: Larisa
  21/11/2018 - 08:46
  Srbija je spremna na sve tako da mogu samo da se nadaju haosu
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi