HRVATI NAM PONOVO ZARIVAJU NOŽ U LEĐA Primili vojsku sa Kosova u Zadar, obučavaju Haradinajeve jurišnike! (FOTO)

Radi se o 63 pripadnika oružanih snaga Albanije, 45 pripadnika KBS-a i 23 vozila

Zadar, trupe
Zadar, trupe, Foto: Tanjug

Hrvati i Albanci udružili snage! Na međunarodnoj vojnoj vežbi u luci Gaženica kod Zadra, s dva desantna broda minopolagača Hrvatske ratne mornarice iskrcali su se pripadnici oružanih snaga Republike Albanije i takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga.

Radi se o 63 pripadnika oružanih snaga Albanije, 45 pripadnika KBS-a i 23 vozila. Oni su se zajedno ukrcali u Draču, odakle su brodovima Hrvatske ratne mornarice prevezeni u Zadar na vežbu koja, kako se navodi, ima za cilj uvežbavanje vojne mobilnosti, odnosno mobilnosti multinacionalnih snaga.

 

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin naveo je, komentarišući ovu vežbu, da nije „prvi put da se Albanci obučavaju u Hrvatskoj, ali jeste prvi put da ih zovu vojskom“.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Za šta obučavaju Albance? Za odbranu od napada Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije ili za sukob sa Srbima? Prevesti hrvatskim brodovima teroriste da glume vojsku protiv koje su i mnoge članice NATO govori da su loše namere prema Srbiji preče i od mišljenja NATO saveznika - izjavio je Vulin.

Naveo je i da će Ministarstvo odbrane tražiti od organizatora vežbe, vojno-diplomatskim kanalima objašnjenje zašto se nepriznata paravojska poziva na vojne vežbe.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: slađa
  21/05/2019 - 23:52
  Talasaju pred evropske izbore. Uzalud. Srbija neće da troši energiju na hrvatske politikantske poteze koji su za unutrašnju upotrebu. Za njihovu javnost. A NATO da povede računa jer ako Srbija ćuti, ne znači da neće u nekom momentu reagovati na vežbe lažne države u komšiluku. To baš i ne bi bilo dobro za rejting stranaka koje se utrkuju za EP.
 • Korisnik: Srbija
  21/05/2019 - 23:30
  Ne zna se ko je jadniji dal ustaše ili šiptari
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi