OGLASILA SE POLICIJA NAKON PROTESTA OPOZICIJE "Radimo svoj posao, nikome ne "signaliziramo" šta treba da radi"

Povodom neistinitih tvrdnji da se na sinoćnjem protestu pojedini najavljeni govornici nisu obratili jer ih je policija upozorila da bi to izazvalo incidente, v.d. načelnika Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić navodi da je reč o apsolutnim izmišljotinama.

Nebojša Stefanović, policija
 Foto: MUP

"Policija niti je imala bilo kakva saznanja da će na skupu biti provokacija, niti da će se pojaviti osobe koje bi pokušale da izazovu incidente, te samim tim nikoga nije ni upozoravala na to. Podsetio bih da u takvim situacijima i ukoliko poseduje takve informacije, policija nikada ne ide, kako to navode pojedini učesnici ovog skupa, da "signalizira" bilo kome šta, već radi svoj posao. Da su postojala bilo kakva saznanja slične vrste mi bismo preduzeli sve mere obezbeđenja učesnika javnog skupa, a posebno osoba za koja bi postojala saznanja da bi njihovo učešće moglo izazvati reakcije drugih grupacija. S obzirom da su svi mogli da vide da na ulicama nije bio veliki broj uniformisanih policajaca, jasno je da takva saznanja nismo imali" rekao je Stanić.

 

On je takođe istakao da je odluka ko će govoriti na nekom skupu isključivo odluka organizatora i da to nema nikakve veze sa policijom, s obzirom da je kompletna organizacija javnog skupa isključivo u nadležnosti organizatora koji ga je prijavio.

"Istakao bih da mi je drago da je i ovaj skup protekao mirno i bez incidenata, što takođe govori da su naše procene da neće biti narušavanja javnog reda i mira, te i naš način postupanja u skladu sa tim, bili ispravni", rekao je Stanić.

Pratite nas na FejsbukuInstagramu

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 • Korisnik: Janko
  10/12/2018 - 08:40
  Od opozicije nista drugo nismo ni ocekivali nego da iznose lazi i obmane.
 • Korisnik: rts
  10/12/2018 - 07:41
  MUP RS izuztno posvecen ocuvanja mira i stabilnosti
 • Korisnik: efa
  10/12/2018 - 07:38
  Policija izuzetno profesionalno obavlja posao
 • Korisnik: Miki
  10/12/2018 - 06:32
  Policija je u svakoj, pa i ovoj, situaciji svoj posao radila veoma dobro i odgovorno, a opozicija nastavlja da iznosi neistine.
 • Korisnik: nina
  09/12/2018 - 23:00
  Policija radi svoj posao odgovorno.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi