SINIŠA MALI ČVRSTO PORUČUJE Raste nam Srbija, imamo velike planove, a što se tiče povećanja plata i penzija...

Ministar gostuje na televiziji Pink.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Printscreen

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u "Novom jutru" da je MMF prihvatio i potvrdio izuzetno dobre ekonomske rezultate Srbije i dodao da je sada prioritet nastavak strukturnih reformi, pre svega u javnim preduzećima.

 

On je rekao da je Srbija na pravom putu ekonomskog oporavka i rasta. 

- Veoma je važno da je MMF prihvatio i potvrdio izuzetno dobre ekonomske rezultate za 2018. godinu, još jedan put ću ponoviti, to su visoka stopa rasta BDP-a, 4,3-4,4 za 2018. godinu, što nas svrstava među najbrže rastuće ekonomije ne samo u regionu, već i u Evropi - naveo je Mali.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Printscreen

Mali je napomenuo da će se pratiti stanje u narednim mesecima i da će sa ovom stopom rasta sigurno biti razmatrano povećanje plata i penzija.

Ministar je istakao i da je naša zemlja mnogo stabilnija i naprednija, ali da ga brine i zaprepašćuje kao osobu i kao čoveka situacija kada su u subotu na Terazije doneta vešala.

Vešala na Terazijama zapravo predstavljaju politiku opozicije, kaže ministar finansija Siniša Mali i ocenjuje da je politika Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića i zatvaranje fabrika, zaduživanje skupim kreditima, vređanje žena.

"Na Terazijama smo ponovo posle 78 godina videli ljude koji bi da vešaju druge zbog toga što neko drugačije misli od njih. To je mene zaprepastilo. Ovo je po meni bila slika loše politike opozicije", rekao je Mali gostujući na TV Pink.

On je naglasio da se politika aktuelne vlasti i opozicije dijametralno razliku, da je politika Ðilasa i Jeremića - vešala, zatvaranje fabrika, zaduživanje skupim kreditima, vređanje žena.

"Naša politika je zapošljavamo, otvaramo nova radna mesta. Kada vratite film kada su na vlasti bili Ðilas i Jeremić, naša ekonomija je padala, sada imate visoke stope rasta", zaključio je Mali.

Povezane vesti

 • Korisnik: avanturista
  06/02/2019 - 20:38
  Reformama i stabilnošću društva perspektivna budućnost Srbije zagarantovana ,zahvaljujući politici i kapacitetui SNS,uz podršku i prepoznavanje kod građana
 • Korisnik: Una
  06/02/2019 - 20:34
  Preveliki uspeh za jednu zemlju.
 • Korisnik: nina
  06/02/2019 - 20:30
  Verujem u dobru politiku naše vladajuće strane, i samo neka ovako nastave!
 • Korisnik: Marko
  06/02/2019 - 20:24
  Rastom ekonomije dolazi do rasta plata i penzija,sto ce nam podici i zivotni standard.
 • Korisnik: aleksa
  06/02/2019 - 20:04
  Srbija je sad u mnogo boljem stanju nego što je bila pre par godina!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi