Vučić u Kazahstanu Sa Džaferovićem nije lako sarađivati, ali bolje pregovarati 100 godina, nego jedan dan ratovati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će saradnja sa novim vlastima, nakon izbora u BiH, biti uspešna.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ 10.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas da je bitno pozivati na mir, jer je uvek bolje pregovarati 100 godina nego jedan dan ratovati.

Vučić je, uoči učešća na interreligijskoj konferenciji u Astani, rekao novinarima da predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev šesti put organizuje ovaj skup kako bi dao doprinos približavanju stavova različiti tradicionalnih crkava i dao priliku da političari u svetu, makar to zvučalo poznato, ponovo pozovu ljude na mir i razmisle da li postoji veća vrednost od toga.

- Nije slučajno što je na ovom skupu govorio Šimon Perez i mnogi drugi koji su zaslužili oreol stvarnih mirotvoraca. Bolje je 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati - naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da je potrebno da vernici tradicionalnih religija razumeju da svi imaju jednog Boga, veruju u slične stvari i imaju iste vrednosti.

- Ovo je dobra prilika da ljudi iz različitih krajeva sveta dođu da pokušaju da razmenjujući stavove utiču na to da imamo racionalnije odnose u svetu, da prosto mir bude taj koji će da prevlada. Počastvovan što u ime Srbije mogu da prisustvujem skupu i kažem nekoliki reči - kazao je Vučić.

Učešćem na ovoj konferenciji predsednik Vučić završiće dvodnevnu posetu Astani, u koju je doputovao na poziv kazahstanskog predsednika.

 

Biće uspešna saradnja sa novim vlastima BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uveren da će saradnja sa novim vlastima, nakon izbora u BiH, biti uspešna.

Zamoljen od novinara da prokomentariše ishod izbora u BiH, Vučić, koji boravi u poseti Kazahstanu, rekao je da još ne zna sve konačne rezultate, izuzev za članove Predsedništva BiH.

- Reč je o pobedama, tesnoj Džaferovića, mislim 2,9 odsto razlike, pobedama, one o kojima se najviše govori Komšića, koja je izazvala čitav buru u regionu, i pobede Dodika. To je što znam. Naš posao je da sarađujemo i Srbija će u najboljoj meri sarađivati sa BIH, sa svim članovima Predsedništva - najavio je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ 10.

Ti ljudi, kako je naveo, izabrani su u skladu sa zakonima te zemlje, a naš posao je da poštujemo zakone te zemlje i volju građana.

- Kako sa Dodikom, sa kojim imamo dobru, racionalnu i uspešnu saradnju, tako ćemo i sa Šefikom Džaferovićem, kojeg poznajem, sarađivati, kao i sa Komšićem. Da li će biti uvek lako i jednostavno, neće, ali zadatak Srbije da pokuša da učini boljim odnose nego što su bili - podvukao je Vučić.

Predsednik Srbije je kazao da ne može da govori o drugim rezultatima, i ko će s kim u koaliciju.

- Kada uđe u parlament 15 stranaka, onda niko ne zna kakve će biti koalicije, ali to je njihovo unutrašnje pitanje - poručio je Vučić.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Pratite nas na InstagramuFejsbuku

Povezane vesti

 • Korisnik: dunja
  11/10/2018 - 09:14
  Tu smo da pomognemo ako mozemo i da posavetujemo.
 • Korisnik: Mica
  11/10/2018 - 05:42
  Možda sa Džaferovićem nije lako sarađivati, ali sa njim treba sarađivati. Naći će se način da se sa njim sarađuje.
 • Korisnik: Miloš
  11/10/2018 - 05:41
  Bolje pregovarati i 200 godina, nego ratovati i pola sata. Rat još nikome nije dobro doneo.
 • Korisnik: Ljiki
  11/10/2018 - 00:20
  Tako je predsednice.Mi smo protiv bilo kakvih konflikata.
 • Korisnik: Ljiki
  11/10/2018 - 00:19
  Uvek je bolje razgovarati,nego ratovati.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi