PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS U PARIZU Sastanak sa Makronom najvažniji do sada! Ovo je detaljan plan posete

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas u trodnevnoj radnoj poseti Parizu, tokom koje će se sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron
Aleksandar Vučić i Emanuel Makron, Foto: Predsedništvo Srbije

* Predsednik Srbije će se sastati sa Makronim i prisustvovati otvaranju Drugog Pariskog foruma o miru

* Očekuje se da se dobije podrška za projekat "mali Šengen"

Pročitajte još

* Predsednik Vučić istakao je da od francuskog predsednika čuje više o idejama u pogledu Evropske unije i politike proširenja

Tokom prvog dana posete, predsednik Vučić prisustvovaće večeri koju predsednik Francuske priređuje za šefove država, vlada i predstavnike međunarodnih organizacija. Drugog dana Vučić će se sastati sa Makronom i prisustvovati otvaranju Drugog Pariskog foruma o miru.

Programom je planirano da predsednik Srbije učestvuje u razgovoru o 75 godina Organizacije Ujedinjenih nacija, kao i na panelu "Mišljenja mladih o multilateralizmu" tokom 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska.

Učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska, predsednik Vučić će se obratiti poslednjeg dana posete, kada će imati susret sa generalnom direktorkom Uneska Odri Azule, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je juče u Ohridu ocenio da njegov predstojeći susret sa Makronom možda nikada nije bio važniji, da tokom tog susreta očekuje da dobije podršku za projekat "mali Šengen", ali i da čuje o novoj metodologiji koju predlaže francuski predsednik u pogledu proširenja EU.

STEFANOVIĆU NE MOGU DA OPROSTE REZULTATE! Državni sekretar MUP-a Biljana Popović Ivković o napadima Đilasovaca

"Njegove ideje ne bih potcenjivao i nipodaštavao kao što drugi rade. Želim da razgovaramo i o ovoj inicijativi. Tražiću od njega i moliću za podršku, jer ako to budemo imali stvorićemo potpuno nove uslove i to bi nam bio jedan od izvora ubrzanog rasta u narednim godinama. Ako dobijemo tu vrsu podrške, neće biti lako da se sve ovo sruši. Možda nam nikad nisu bili važniji razgovori s Makronom", rekao je Vučić za RTS.

On je istakao da je zahvalan Amerikancima za podršku ovom projektu, i da se nada da će dobiti i podršku Makrona, jer bez toga će, kaže, biti teško dobiti podršku Evrope.

U HIT TVITU IZNENADIO GRAĐANE! Ministar Mali saopštio - Zvanično je! Povećanje plata 1. januara!

Jednako je važno, naglasio je on, da od francuskog predsednika čuje više o novoj metodologiji, odnosno idejama u pogledu Evropske unije i politike proširenja i podsetio da je sa francuskim predsednikom otvoreno razgovarao i u Beogradu, tokom Makronove posete, čitavih sedam sati.

"On ima izuzetnu energiju i ako bi deo onoga o čemu je govorio bilo moguće ostvariti, mislim da bi to bile dobre vesti za Srbiju. Želim da čujem od njega tet-a-tet šta misli i onda možemo da pravimo neke planove za budućnost", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je podsetio da je Makron održao emotivan govor u Beogradu tokom posete, poručivši da želi da pruži Srbima podršku i pomoć.

Bonus video - Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi