Sergej Trifunović: Srbi su počinili GENOCID!

Povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici, predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je: “Na današnji dan, postalo je pravilo da se političari određuju prema genocidu koji se dogodio u Srebrenici, neki prihvataju odluku Međunarodnog suda, neki se ograđuju, pa da se onda njihove izjave komentarišu. Zamenile su se teze, ovaj dan treba da bude posvećen žrtvama, sećanju na nešto što je mračan deo istorije, što ne sme da se ponovi.

Sergej Trifunović, Dragan Đilas, Boško Obradović
Sergej Trifunović, Dragan Đilas, Boško Obradović, Foto: printscreen

 

* Sergej Trifunović jasno rekao da je u Srebrenici počinjen genocid

* PSG izdao zvanično saopštenje

* Danas se obeležava 24. godišnjica od događaja u Srebrenici

 

Ljudi koji se danas najviše deklarišu kao patriote imaju tu tendenciju da pod parolom svog patriotizma brane najmračniju deceniju naše istorije umesto da vole svoju zemlju, i rade na tome da ljudima u njoj bude dobro. A biće nam dobro onda kad uspostavimo regionalni mir, onda kad niko sa ovih prostora ne bude posmatrao ceo jedan narod kroz vizuru postupaka pojedinaca koji su bili zločinci.

VUČIĆU DALI MALI PROSTOR U NOVINAMA - ISPAO JE HAOS! Ludilo krenulo, lažna slika srušena! Niko ovo nije očekivao!

Zato na ovaj dan želim da još jednom ukažem poštovanje žrtvama genocida, jer to jeste bio genocid, kako su definisale Ujedinjene nacije kao međunarodni zločin namernog potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa.

Da podsetim da blagostanje i uzajamno poštovanje ne možemo graditi bez zrelog osvrta na prošlost i konačnog otklona od zločinaca čiji su postupci imali katastrofalne posledice”.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi