SVEČANI PRIJEM U REZIDENCIJI Skot slavi 4. juli, državni vrh Srbije došao na proslavu!

Kajl Skot na svečanost pozvao brojne srpske političare.

Američki ambasador Kajl Skot dočekuje goste
Američki ambasador Kajl Skot dočekuje goste, Foto: Alo!/Dejan Briza

Povodom proslave 4. jula, Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, ambasador Kajl Skot večeras je u svojoj rezidenciji priredio svečani prijem. Na svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vucicć i premijerka Ana Brnabić.

Palma: Gospodine Skot, gde su srpska braća?

Na ovu svečanost tradicionalno su pozvani predstavnici srpskog političkog, javnog i kulturnog života, članovi diplomatskog kora, međunarodni zvaničnici, pripadnici akademske zajednice i drugi brojni gosti.

Gosti su počeli da pristižu u popodnevnim satima. Među prvima je stigao ministar Zoran Đorđević, a nedugo nakon njega i gradonačelnik Beograd Zoran Radojičić.

Čestitke američkom predsedniku uputio je i ministar Nenad Popović, a među zvanicama bili su i princeza Jelisaveta Karađorđević, bivši otporaš Srđa Popović, kao i slikar Cile Marinković sa suprugom.

Patrijarh srpski Irinej u pratnji vladike Stefana Šarića i svog šefa kabineta stigao je na prijem. Skot ih je dočekao rečima: "Dobrodošle komšije! Baš mi je drago sto vas vidim!"

Irinej u pratnji vladike Stefana Šarića i šefa kabineta
Irinej u pratnji vladike Stefana Šarića i šefa kabineta, Foto: Alo!/Dejan Briza

Skot je podsetio da se ove godine obeležava 100-godišnjica od kada je predsednik SAD Vudro Vilson podigao srpsku zastavu iznad Bele kuće kao znak poštovanja i podrške srpskim saveznicima.

"Čuveni poster ''Sačuvajte Srbiju'' Malvine Hofman ohrabrivao je Amerikance da se solidarišu sa srpskim narodom", rekao je Skot.

Govoreći o obeležavanju 242.godišnjice nezavisnosti SAD, Skot je kazao da su vođe revolucije bili vizionari, idealisti, hrabri ljudi sa ubeđenjima koji su preduzeli odvažne korake da ucrtaju novi smer za budućnost američkog naroda.

"Nisu se svi slagali sa njima. Mnogi su se plašili posledica kidanja lanaca istorije. Ali gledajući prema budućnosti, oni su stvorili novu naciju i usmerili SAD na put koji je transformisao našu istoriju”, istakao je Skot i naveo da se 4. jul i sada proslavlja onako kako to Amerikanci rade decenijama, sa porodicom, prijateljima i komšijama.

"Mi se veselimo sa vama, našim srpskim komšijama. Ali takođe, prizivamo inspiraciju naših osnivača - trudimo se da dosegnemo što veće visine, da predvodimo, a ne samo slepo sledimo, da stvaramo bolju budućnosti za našu zemlju, i za naše komšije", istakao je Skot. 

PROČITAJTE ŠTA SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE.

Povezane vesti

 • Korisnik: Titov pionir
  03/07/2018 - 18:39
  Ako ovako nastave slaviće oni 4 Jul , a možda i 7 Juli
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi