VUČEVIĆ: "NE SMEMO ZABORAVITI NA ONE KOJI SU BRANILI SLOBODU" Solidarnošću Novosađana heroj sa Košara imaće bolji život

Sređena je kuća u kojoj on živi sa roditeljima, a dobili su i opremljen lokal koji mogu da koriste ili iznajmljuju, kako bi ostvarili prihod

 

Miloš Vučević
Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Miloš Vučević posetio je ratnog veterana iz Novog Sada Miloša Pavlicu koji je između ostalih bitaka, učestvovao i u onoj na Кošarama 1999. godine.

- Naš sugrađanin Miloš Pavlica proveo je deo svog života braneći otadžbinu na Кosovu i Metohiji. Bio je direktan učesnik ratnih vojnih operacija 1998. i 1999. godine, od Podujeva do Peći, kao i u bitci na Кošarama. Prošao je veoma teške situacije koje su ostavile posledice na njegovo zdravlje. Drago mi je što postoje ljudi u gradu koji su iskazali solidarnost, makar i posle toliko vremena, i što smo zajednički uspeli da pomognemo da Miloš ima pristojnije uslove za život.

Miloš Vučević
Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

Sređena je kuća u kojoj on živi sa roditeljima, a dobili su i opremljen lokal koji mogu da koriste ili iznajmljuju, kako bi ostvarili prihod, pošto je Miloš nažalost trajno nesposoban za rad. Takođe, obezbeđena mu je jedna mala kancelarija za Udruženje koje je osnovao, a koje će pružati podršku borcima, ratnim veteranima koji se susreću sa raznim problemima posle onoga šta su prošli. Ne smemo zaboraviti ljude koji su branili sve nas, koji su bili izloženi agresiji i iz vazduha i sa kopna i preživeli nešto što nikome ne želimo. Zahvaljujem se sponzorima koji su pomogli našem sugrađaninu, a poruka je da i Miloš i sve buduće generacije žive u miru i slobodi. Mi smo se upoznali pre osam meseci u Gradskoj kući i drago mi je što smo realizovali ono što smo se tada dogovorili – rekao je gradonačelnik Vučević.

Miloš Vučević
Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

Кako je ispričao Miloš Pavlica, on je pripadao jedinici koja je imala najviše gubitaka u ratu na Кosovu.

- Кada sam se vratio kući počeo sam da radim, ali ništa nije bilo dobro, krenuli su problemi. Posle dvadeset godina gostovao sam u jednoj emisiji i ispričao svoju priču, i tako je gradonačelnik saznao za mene. Pozvao me je, zagrlio me je, obrativši mi se sa brate, i počeo da traži rešenje za mene. Ja sam borac, ja se u politiku ne razumem, ali zahvaljujem se građanima i gradonačelniku koji su dali sve od sebe da sredim životni prostor u roditeljskoj kući. Ja sam presrećan što su mi pomogli – naglasio je Miloš Pavlica.

Miloš Vučević
Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Jovanović
  26/01/2020 - 23:12
  Država mora da misli na sve one koji su zarad njene slobode prolivali svoju krv.
 • Korisnik: ivan87
  26/01/2020 - 22:22
  Vidi se da sadasnja vlast,misli i brine i na nase heroje i hvala im na tome...
 • Korisnik: ivan87
  26/01/2020 - 22:21
  Svim herojima treba izaci u susret,jer su to zasluzili....
 • Korisnik: mdj_zucko
  26/01/2020 - 19:58
  Divan gest prvog čoveka Novog Sada.
 • Korisnik: Goran
  26/01/2020 - 17:19
  Gde god da je moguće treba pomoći Srpskim Obilići a sa Košara i Paštrika. To je primer za naše mlade generacije da se voli svoja država.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi