BIVŠI PRIPADNIK KOS-A TVRDI Crno nam se piše! Uskoro preti novi pogrom Srba! Ostvaruje se najopasniji plan još od 1999. godine!

Formiranjem paravojske Priština hoće da uvuče Srbiju u rat sa NATO-om, ali i da od nje ponovo stvori „agresora“ u zapadnim očima, provocirajući je da se lati oružja kako bi odbranila Srbe na Severu.

ROSU, Kosovo policija
ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA

Ukoliko Priština, kako najavljuje za 14. decembra, pristupi formiranju kosovskih oružanih snaga, to bi od završetka ratova na ovim prostorima bio najopasniji potez koji bi region mogao da uvede u sukob. Ovako za Sputnjik komentariše namere kosovskih Albanaca bivši pripadnik KOS-a Ljuban Karan.

On smatra da Albanci imaju tri plana povlačeći ovaj potez, a sva tri treba da Srbiju ponovo smeste u kontekst „agresora“, posebno ako im je cilj sever Kosova, jer Srbija u tom slučaju, teško da bi mogla da ostane pasivna.

„Kfor koji bi trebalo da spreči svako paravojno organizovanje na Kosovu i formiranje bilo kakve druge oružane sile, po najavama iz Prištine, poslužiće kao misija koja će omogućiti da ta vojska bude formirana. Albanski lideri su otvoreno najavljivali da će vojsku formirati u dogovoru sa Kforom. Dakle, postoje dve varijante koje su za nas opasne. Prva je da Albanci krenu sami kao neka paravojska u zauzimanje severa Kosova. U tom slučaju, Srbija bi morala da vojno interveniše“, uveren je naš sagovornik.

Po njegovim rečima, ovo je čak i manje opasan scenario, jer je drugi kojim Albanci ali i njihovi mentori teže, mnogo opasniji.

„A to je da ta paravojska bude na neki način prošvercovana na sever Kosova pod maskom i u kolonama Kfora. U tom slučaju za Beograd će biti veoma teško da donese odluku o upotrebi oružane sile, zato što bi se svaka takva intervencija naše vojske i policije na Zapadu smatrala kao oružana agresija na snage Ujedinjenih nacija“, objašnjava Karan.

Naš sagovornik kaže da postoji i treća opcija koja je najperfidnija jer Albanci mogu da pristupe formiranju vojske i da na tome ostanu, držeći stalno tenziju da bilo kada i u svakom momentu mogu da krenu na Sever.

Jedini koji bi mogli da spreče mogući oružani konflikt su, po rečima našeg sagovornika, upravo oni koji i daju zeleno svetlo Prištini da ovo uradi, a to je — Amerika.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, koji je i najavio 14. decembar kao dan kada će Kosovo dobiti vojsku, rekao je da je Kosovo spremno i da će imati mirnu i profesionalnu vojsku, kao i da je sve učinjeno u punoj saradnji sa Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim partnerima. Veselji tvrdi i da ovaj potez Kosova ne namerava da izaziva i podstakne sukobe, kao i da će kosovske oružane snage biti vojska mira i partner NATO-a.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Miki
  05/12/2018 - 09:15
  Nedamo nasu bracu nasu decu da napadaju Albanski olosi.
 • Korisnik: Nenad
  05/12/2018 - 08:55
  Šiptarski teroristi nisu NATO pakt iako im ova zapadna alijansa svesrdno pomaže.
 • Korisnik: Lela
  05/12/2018 - 08:41
  Srbija ce zastiti svoj narod na Kosovu.....
 • Korisnik: Raska
  05/12/2018 - 08:40
  Vidi se da na zapadu vlada bezdusna i nepismena bagra cije drzave vecinom imaju u svakom pogledu prljavu proslost, pa hoce i Srbiju po svaku cenu prljavom da naprave. Koga oni podrzavaju zalosna im majka.
 • Korisnik: Dehan
  05/12/2018 - 08:25
  Srbija je uvek kriva za sve I dokle tako
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi