SAJ OBELEŽILA 40 GODINA POSTOJANJA Stefanović: Idu rame uz rame sa najobučenijim jedinicama sveta

Stefanović je naglasio da zahvaljujući pripadnicima SAJ-a građani mogu mirno da spavaju

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović , Foto: MUP

 

Specijalna antiteroristička jedinca (SAJ) obeležila je danas 40 godina postojanja, a potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je, tokom svečanosti, da će država nastaviti da ulaže u opremanje te elitne policijske jedinice.

 

 - Naš zadatak je da nastavimo sa ulaganjem u ovu jedinicu. Radimo na tome da svaki pripadnika SAJ-a ima sve ono što ima i pripadnik neke od najboljih jedinica na svetu. Siguran sam da su njihovi ljudski kvaliteti, borbeni duh, patriotizam, snaga i obučenost najbolji dokaz da mogu da se nose, rame uz rame, sa najprofesionalnijim i najobučenijim jednicama sveta - rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović , Foto: MUP

 

Istakavši da je ponosan na pripadnike SAJ-a, ministar je ukazao da za njih vremenski uslovi ne predstavljaju prepreku i da oni ne biraju da li će zadatak obaviti po snegu, kiši, magli, noću u šumi ili gradu.

- Drugi mogu da kažu da u nekim okolnostima mogu ili ne mogu da izvrše zadatak, ali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice nemaju taj luksuz - rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović , Foto: MUP

 

Ministar je podsetio i na odricanja u privatnom životu svakog pripadnika SAJ-a, kako bi zadaci bili obavljeni, ali i na tragične gubitke.

- Na nesebično požrtvovanje nas podseća i 16 poginulih pripadnika SAJ-a , koji su dali svoje živote, da bismo bili bezbedni. Želim da više ni jedno novo ime ne dodamo na spomen-ploču u bazi SAJ-a, nadam se da se to nikada više neće dogoditi - naglasio je ministar.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović , Foto: MUP

 

Stefanović je naglasio da zahvaljujući pripadnicima SAJ-a građani mogu mirno da spavaju i da u najtežim situacijama, ukoliko do njih dođe, imaju na koga da se oslone.

 

- Pripadnici SAJ-a angažovani su u najtežim situacijama i želeo bih da ne budu često na zadatku, jer to znači da je u našoj zemlji situacija dobra i stabilna - kazao je Stefanović.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Ronaldinjo
  18/12/2018 - 20:35
  Srećan rođendan SAJ.SAJ je vojna organizacija koja svakako želi da pomogne građanima Srbija.
 • Korisnik: Matija
  18/12/2018 - 20:26
  Vojska Srbije je danas što se tiče opremljenosti na zavidnom nivou
 • Korisnik: Alek
  18/12/2018 - 20:09
  Jedinica za ponos!
 • Korisnik: Mila
  18/12/2018 - 20:00
  Svaka cast na tome, bravo.
 • Korisnik: Nina
  18/12/2018 - 20:00
  Svaka cast, nasi gradjani se osecaju sigurno i bezbedno.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi