VUČIĆ I ERDOGAN OSUJETILI PAKLENU STRATEGIJU MOĆNIKA Strane službe sada hoće OSVETU! Planski se priprema LIKVIDACIJA PREDSEDNIKA SRBIJE!

Suština napada na ministra MUP je činjenica da je Stefanović najpopularniji političar posle predsednika Vučića

Vučić i Erdogan
Foto: Predsedništvo Srbije

 

* Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige

Pročitajte još

* Pretnje porodici Vučić

* Strane službe

Protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice sprovodi se planska kampanja čiji je krajnji cilj njihova fizička eliminacija, upozorava u razgovoru za „Alo!“ Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige!

- Podsetiću vaše čitaoce da se poslednjih 18 meseci u talasima dešavaju pretnje porodici Vučić. Sada su mete sin i ćerka, pre nekoliko nedelja meta je bio predsednikov rođeni brat. Prethodno je meta bio otac predsednika Vučića. Ukoliko sve ovo saberete, ne možete se otrgnuti utisku da je reč o planskoj projektnoj aktivnosti, koja ima za cilj da senzibiliše srpsku javnost da je potpuno prirodno i opravdano da se njihovoj porodici dese loše stvari. Sada javnost samo iščekuje dan kada će biti objavljena vest da se njima desilo nešto loše. Za mene je to ne dopustivo. Ne samo kada se radi o porodici Vučić, nego svakoj porodici u Srbiji. Nadležni organi moraju da reaguju jer sve gubi smisao ako ostanemo na javnom osudama bez krivičnih sankcija za alamunje.

 

Nedavno su naše novine pisale o operaciji „Omča“, usmerenoj protiv predsednika Vučića i s ciljem da se Srbija slomi. Kakav vi imate utisak o tome?

- Iz Srpske lige smo i ranije upozoravali da strane službe vršljaju po Srbiji. Vučić je pomakao stvari s mrtve tačke, pa Srbiju poštuju sve više. Kampanja protiv Nebojše Stefanovića je kampanja protiv Vučića, a cilj je diskreditovati naše bezbednosne snage. Onaj ko napada predsednika, koga podržava više od polovina građana Srbije, taj napada Srbiju. Mnogima smeta što mi nismo dozvolili „Oluju“ na severu KiM, smeta im dobar odnos Vučića i Erdogana, pošto tako ne mogu da pokrenu pitanje takozvanog Sandžaka i naruše bezbednosnu harmoniju u Raškoj oblasti.

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige
Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, Foto: Promo

 

Pomenuli ste ministra Stefanovića, protiv koga se vodi hajka - među prvima ste stali u njegovu odbranu?

- Napad na Nebojšu je napad na srpski bezbednosni sistem i MUP. Opozicija ne može da kritikuje njegove rezultate jer su oni izvanredni. To ne kažem ja, to kaže bezbednosni vrh SAD, Rusije, Kine, Španije… Zato se povela priča o njegovim studijama. Pošto im nije uspelo da dokažu svoje lažne tvrdnje da je plagirao doktorat, sada su se obrušili na njegovu fakultetsku diplomu. Ne znam šta je sledeće, možda krštenica i rodni list?! Najgore od svega je što se time bave ljudi koji čak ni nemaju završen fakultet. Ali je još veći problem što u kampanji protiv ministra Stefanovića učestvuje i deo vlasti. Stefanoviću crtaju metu na čelo, studentima privatnih fakulteta prave velike probleme budući da ih na ovaj način omalovažavaju. Suština napada na njega jeste činjenica da je Stefanović najpopularniji političar u Srbiji posle predsednika Vučića. Ne mogu da mu oproste što ga ubedljiva većina građana voli i podržava.

LUDILU NEMA KRAJA! Boško Obradović na Đilasovoj televiziji izneo najbolesniju teoriju: “Da li bi Vučić sam da ubije sina i siluje ćerku?!”

Kako ocenjujete posetu Emanuela Makrona, predsednika Francuske, Srbiji?

- Poseta je bila iznad naših očekivanja, Makron pričao na srpskom, odao počast Milunki Savić, pokazao da ceni srpski narod i našu kulturu. Za razliku od drugih evropskih lidera, ima blizak odnos s predsednikom Vučićem i poverenje u njega. Francuska očigledno preuzima na sebe rešavanje pitanja KiM u kojem je Nemačka podbacila. Makron je posetio Srbiju i Vučića, a ne Prištinu i Tačija. Usledio je nedugo zatim poziv Haradinaju da se pojavi pred Sudom u Hagu. Vučić u nemogućim uslovima pronalazi saveznike tamo gde oni pre njega nisu to mogli da učine.

 

Zašto je važna Španija

Srpska liga, na čijem ste čelu, pokrenula je inicijativu da se Španija uključi u pregovore Beograda i Prištine. Koliko će Srbiji biti od koristi to što će spoljnu i odbrambenu politiku EU ubuduće voditi Žozep Borelj, čovek koji je jasno poručio da ne priznaje nezavisno Kosovo?

- Borelj je iskusni političar, bivši ministar spoljnih poslova Španije i uticajan političar u EU. Ministar Borelj je Katalonac, koji je protiv nezavisnosti Katalonije. Jasno je da se Španija vraća na evropsku političku scenu, ona je naš najveći saveznik u EU i to je za nas dobra vest i izuzetno povoljna činjenica. Borelj će imati puno više razumevanja za srpske interese nego što je imala dosadašnja administracija. Želim da podsetim da EU i dalje nema zvanični stav o KiM, a da Španija, država iz koje Borelj dolazi, i te kako ima. Stav Španije je jasan i glasi da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Srbije. Srpska liga je nedavno predložila da se Španija uključi u pregovore u vezi sa statusom Kosova i Metohije.

 

Jačaju veze Srbije i Rusije, u Srbiju je stigao novi ruski ambasador, šta mislite o njemu?

- Aleksandar Bocan Harčenko je jedan od najboljih ruskih diplomata. Njegovo imenovanje znači da Putin veoma ceni Srbiju i da je Balkan u fokusu ruske spoljne politike. Novi ruski ambasador poručio predsedniku Vučiću da ga Putin ponovo očekuje u Moskvi i da Rusija podržava teritorijalni integritet Srbije. Ovo pokazuje da Rusija ceni aktuelnu srpsku vlast, posebno Vučića, koji u gotovo nemogućim uslovima nije uveo sankcije Rusiji. Naprotiv, sve više sarađujemo, jačamo ekonomske, energetske i vojne veze.

 BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

GORAN VESIĆ Krađa je Đilasov politički i životni moto!

I ONA JE JEDNA OD PET MILIONA?! Slikala se sa svojom decom i reklamirala Đilasa, Jeremića i Obradovića, a Vučićevoj poželela da su MRTVA I SILOVANA!

KO JE ŠAPČANKA KOJA JE PRETILA VUČIĆEVOJ DECI Aleksandara je stari znalac suda, ali nije nepoznata ni u podzemlju jer je udovica "žestokog momka" koji je stradao u sačekuši

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi