MAĐARSKI PREMIJER ORBAN O SRBIJI To je najveća zemlja, imaju veliku vojsku, ekonomiju i populaciju ključno je da oni budu deo EU

Orban je naglasio da su kontakti između Srbije i Mađarske dobri

Viktor Orban
Viktor Orban, Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije

* Mađarski premijer Viktor Orban založio se za što pre priključenje Srbije EU

* On naglašava da bez Srbije nema integracije Zapadnog Balkana

* Za Srbiju je rekao da kad se govori o proširenju Srbija je ključna zemlja

Ako uspemo da rešimo pitanje integracije Srbije u EU, ubrzaće se proces integracije celog regiona Zapadnog Balkana jer je Srbija ključ za otvaranje ovih vrata, poručio je danas mađarski premijer Viktor Obran.

Orban je na pitanje da li je za Srbiju dobro što je za komesara za proširenje predložen Laslo Tročanji, rekao da bi mu, da je on Srbin, bilo drago, i to iz tri razloga.

Mađarski premijer će predsedniku prirediti čast kakvu retko ko dobija!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 04.09.2019. 10:39 Prvog dana posete, Vučić će se sastati sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom. Aleksandar Vučić, Viktor Orban, Foto: Tanjug Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u dvodnevnoj poseti Budimpešti.

 

U tom kontekstu on je podsetio da je Mađarska predsedavala EU u vreme kada se završavao proces integracije Hrvatske Uniji i kada su se rešavala važna pitanja s čime se, kako je naveo, njegova zemlja dobro izborila.

Orban je, stoga, rekao da je Mađarska zemlja koja ima iskustva sa evrointegracijama.

On je, takođe, istakao da se mnogo ljudi u Mađarskoj seća da je životni standard u Srbiji nekada bio bolji.

 

"Znamo šta je Srbija bila i šta može da postane. Ako postoji pozitivana vizija Srbije, to je mađarska vizija", rekao je Orban, dodajući da su Mađari nekada želeli da žive u zemlji gde je kvalitet života bio kao u bivšoj Jugoslaviji.

Orban je naglasio da su kontakti između Srbije i Mađarske dobri.

On je dodao da je, kada se govori o proširenju, Srbija ključna zemlja.

"To je najveća zemlja, imaju veliku vojsku, ekonomiju i populaciju. Ako uspemo da nađemo rešenje za integraciju Srbije, proces integracije celog regiona biće ubrzan jer je ključ za otvaranje ovih vrata Srbija", zaključio je Orban.

DOŠLA MACA NA HRVATSKA VRATANCA Šahovnica se CEPA! Hrvati na nogama, BES I NEVERICA u Zagrebu! Orban udario žestoko na Lijepu njihovu!

OPSADNO STANJE NA HRVATSKOJ GRANICI 16 vozila pod ROTACIJOM opkolilo Dodika! (FOTO)

VAŽNO PRISUSTVO MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA MAĐARSKE Plato pred Skupštinom pun: Evo šta govor predsednika Vučića znači za sve Srbe

BONUS VIDEO: Helikopter na Novom Beogradu

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi