VULIN POBESNEO! Traži izvinjenje Hrvata za skandal na granici - "Srbi na ovo ne smeju da ćute!"

On je naglasio da je kao čovek zgađen, a kao antifašista poražen.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin, Foto: Dejan Briza/Alo!

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Vojska Srbije nastaviti da se seća i uvek će obeležavati jasenovačku tragediju srpskog naroda u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u Drugom svetskom ratu.

Vulin je, povodom jutrošnje zabrane ulaska u Hrvatsku delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja je trebalo da prisustvovuje manifestaciji Dani jasenovačkih novomučenika, rekao da se od sledbenika Pavelićeve politike ne može očekivati da budu zadovoljni zato što srpski narod obeležava dan svog stradanja.

UHVAĆEN NA DELU! Zoran Živković ostavio svoj bordo automobil gde mu mesto nije! Prolaznici se u čudu pitali ko je vlasnik! (FOTO)

"Podsetiću vas da je meni zabranjen ulaz u Hrvatsku kada sam pokušao da odem u Jasenovac da se poklonim senima poklane jasenovačke dece, a danas su zabranili Vojnoj gimnaziji i Vojnoj akademiji, srpskoj deci, da dođu na to stratište i pokažu svoje poštovanje prema svim žrtvama ustaškog režima", rekao je srpski ministar odbrane.

Šešelj rešio da sa zgodnom političarkom ide na letovanje!

AUTOR: Alo/Informer DATUM I VREME: 06.09.2019. 20:32 - 06.09.2019. 20:38 Lider radikala se ne šali. Vojislav Šešelj, Foto: Tanjug * Lider Radikala se ne plaši hapšenja na granici * Hoće na letovanje sa Kolindom Grabar Kitarović * Brione vidi kao najbolje mesto susreta sa hrvatskom predsednicom Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavljuje da će sledeće godine letovati sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, i to na Brionima.

 

Kako je saopštilo MInistarstvo odbrane, on je dodao da Pavelićevi sledbenici ne žele da se Srbi sećaju i učiniće apsolutno sve da spreče da se Srbi okupe čak i oko sena jasenovačkih mučenika.

 

"Hrvatska država bi za ovo morala da se izvini, hrvatska država bi morala da kaže da ona sa ovim nema ništa, i ako ima nešto sa ovim, da objasni kako je moguće da sprečavate ljude da odlaze na jasenovačke grobove. Da li bi ovo uradila bilo koja druga zemlja u Evropi? Koja bi to zemlja na svetu zabranila, recimo Jevrejima da odu do Aušvica? Koja bi to zemlja na svetu učinila, ako nije sledbenica fašističke Pavelićeve ideologije", zapitao je Vulin.

On je naglasio da je kao čovek zgađen, a kao antifašista poražen.

"Sedamdeset četiri godine nakon završetka Drugog svetskog rata vi imate zemlju u Evropi koja još uvek nije u stanju da napusti ustašku praksu i ustašku ideologiju. Kakva je to poruka? Ne znam da li će svet ćutati na ovo, verovatno hoće, ali Srbi ne bi smeli da ćute. Vojska Srbije će nastaviti da se seća, uvek ćemo obeležavati jasenovačku tragediju i ovo je sramota za Hrvatsku, a ne za nas", poručio je ministar Vulin.

Bonus video: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi