Vesić je komentarisao Putinovu posetu, a kad je pomenuo JEDNU CIFRU svi u studiju su zanemeli!

Vesić je dodao da je dolazak predsednika Putina najpre potvrda i priznanje Srbiji, a sa druge strane svaki međunarodni kontakt Aleksandra Vučića pre ili kasnije završi se ekonomijom.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas da je poseta predsednika Rusije Vladimira Putina bila istorijska za nasu zemlju, kao i da predstavlja potvrdu ugleda predsednika Aleksandra Vučića i Srbije u međunarodnoj zajednici.

Lider Rusije je juče od Vučića dobio štene šarplaninca Pašu, a ovo je Putinov omiljeni pas koji je OPASNA ZVER!

On je gostujući na Studiju B naveo da skoro da nema tako malih država u svetskim okvirima, kao što je naša, čiji predsednik ima čast i privilegiju da se često viđa sa najvažnijim svetskim državnicima, prenosi Beoinfo.

 

"Ovo je bio petnaesti susret Putina i Vučića, a sa kineskim predsednikom i premijerom predsednik Srbije sastao se jedanaest ili dvanaest puta. Da ne pominjemo koliko je susreta bilo i sa Angelom Merkel i zvaničnicima iz Brisela", rekao je Vesić i u kazao da ne postoji predsednik male zemlje koji ima takav intenzitet sastanaka i kontakata sa najvažnijim državnicima sveta.

"To je posebno važno za malu zemlju poput naše, jer na taj način bolje štitimo naše političke i ekonomske interese", rekao je Vesić.

Vesić je dodao da je dolazak predsednika Putina najpre potvrda i priznanje Srbiji, a sa druge strane svaki međunarodni kontakt Aleksandra Vučića pre ili kasnije završi se ekonomijom.

"Juče je potpisano više od 20 ekonomskih sporazuma. Na osnovu njegovih međunarodnih kontakata Srbija dobija investicije. Juče je dogovoreno više od 500 miliona evra investicija. Na ovaj način rešavamo svoje ekonomske probleme", naglasio je Vesić.

 

On je dodao da je predsednik Vučić uveo novu praksu u srpsku politiku da osim što se kao predsednik bavi diplomatijom i međunarodnim odnosima, bavi se i time da obezbedi posao za srpsku privredu i investicije u Srbiju.

"Za uspešnost u tome dokaz je i činjenica da smo mi zemlja koja je prolše godine privukla više investicija nego sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno", naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da je Vučić dobio uveravanja sa najvišeg mesta, Rusije kao stalnog člana Saveta bezbednosti, da će stati iza Srbije kada je reč o rešenju problema Kosova i Metohije.

Problem koji postoji više od stotinu godina Srbija rešava, dodao je Vesić, štiteći naše političke, ekonomske, kulturne i istorijske interese.

"Ovo je bila istorijska poseta za Srbiju. Broj ljudi bio je impresivan, a svi koji su došli pokazali su da podržavaju politiku predsednika Vučića, što se na kraju krajeva vidi na izborima. Građani su tako dali podršku i njemu u politici koju sprovodi", zaključio je Vesić, saopštio je Beoinfo.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Maja
  19/01/2019 - 09:26
  Pravi pokazatelj da je jedna drzava jaka i stabilna je njena ekonomija.Zahvaljujuci Vucicu mi smo na zavidnom nivou u odnosu na drzave regiona.
 • Korisnik: Mica
  19/01/2019 - 06:42
  Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina bila je istorijska za našu zemlju, i predstavlja potvrdu ugleda predsednika Aleksandra Vučića i Srbije u međunarodnoj zajednici.
 • Korisnik: Maja
  18/01/2019 - 20:20
  Vucic,Putin=zivelo srpsko-rusko prijateljstvo
 • Korisnik: aca
  18/01/2019 - 19:24
  Veliki dan za malu Srbiju.Hvala Aco! Hvala Vladimire!
 • Korisnik: DUNJA
  18/01/2019 - 16:39
  Poseta koja dokazuje bliskost izmedju Rusije i Srbije. Okupljeni gradjani su dosli da pozdrave Putina
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi