SAMIT "BRDO BRIONI" Vučić i Dodik danas u Tirani, ne haju za pretnje!

Pokret „Samoopredeljenje“, najekstremnija opcija Albanaca na KiM, najavila je nasilne demonstracije u Tirani zbog današnjeg dolaska Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, i Milorada Dodika, predsedavajućeg Predsedništva BiH, na samit „Brdo-Brioni“.

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik
Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Foto: Tanjug

Iako je Boiken Abazi, funkcioner te opasne organizacije, pozvao Albance da se „snažno suprotstave dolasku Vučića i Dodika koji ugrožavaju albansku naciju“, nijedan od njih na to nije obratio previše pažnje. Dodika je ta vest, kako saznajemo, zatekla dok je slavio krsnu slavu Đurđevdan u Banjaluci i veselio se patrijarhom srpskim Irinejom i sa još preko 500 zvanica, te se na nju samo nasmejao uz komentar: „To je još jedan dokaz da Vučić i ja radimo pravu stvar.“

Njegov politički savetnik Srđan Perišić, govoreći o mogućim događajima u Tirani, ističe da se nada da će sve proći bez incidenta, ali da je uveren da će tamo biti pritisaka na Srbiju i Srpsku.

- U Berlinu smo imali veliki pritisak od svih na Vučića i Srbiju, a sada pred Tiranu imamo te pretnje. Jasno je da su svi ti formati gde se okupljaju lideri zapadnog Balkana zapravo napravljeni da bi pritiskali Srbe koji dolaze. Sama ideja zapadnog Balkana koja je došla iz EU ima za cilj da Srbe drži rasparčane na Balkanu i spreči njihovu saradnju sa Rusijom i Kinom - navodi Perišić.

NAREĐENO PRISLUŠKIVANJE RADOVANA KARADŽIĆA U PRITVORU Svi neodobreni razgovori biće snimani, preslušavani i analizirani

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi